hatsumoto Napisano 31 Stycznia 2014 Autor Napisano 31 Stycznia 2014 Naprowadziłeś mnie na coś podobne rozwiązanie ale bardziej estetyczne, trzeba wpisać w google "p clamps for fenders" najlepiej wejść w grafike i przeglądać zdjęcia, jest mnóstwo rozwiązań tego typu od tanich sprężynujących obejm z gumą po obejmy otwierane z teflonem dodatkowo chromowane wyglàdają naprawde solidnie:) na górne mocowanie mam dwa wyjścia, nieinwazyjne przy pomocy opasek i gumek oraz inwazyjne, nawiercenie otworu w amorku (nie na wylot) nagwintowanie i przykręcenie i jest super:) Przejade się EXPEDITION, FLITE i ZETHOS . Wygra najwygodniejszy i najlepszy w prowadzeniu no i nie można zapomnieć o udźwigu bo to jest priorytet bo o ile w EXPEDITION nie mam się o co martwić tak już w przypadku ZETHOS-a a zwłaszcza FLITE mam pewne obawy, napisze do unibike i zobaczymy co napiszą.
FigoiFago Napisano 1 Lutego 2014 Napisano 1 Lutego 2014 Jestem posiadaczem Zethosa. Jeżeli potrzebujesz informacji to pisz śmiało.
hatsumoto Napisano 1 Lutego 2014 Autor Napisano 1 Lutego 2014 Co do ZETHOS-a to interesowałby mnie jedynie jego udźwig, jesteś zadowolony z hamulców w tym rowerze?
FigoiFago Napisano 1 Lutego 2014 Napisano 1 Lutego 2014 Zacytuję instrukcję użytkownika/gwarancję rowerów Unibike: - rower na kołach 26" i 28" - maksymalna waga rowerzysty i bagażu nie może przekraczać 140kg. Jeżeli chodzi o hamulce to szału nie robią. W sumie to jest jedna z niższych grup hamulców Shimano. Druga sprawa, że standardowo są tam montowane klocki żywiczne, a one też nie są wysokiej skuteczności hamowania. Jak na wiosnę zmienię klocki na inne to wtedy będę miał porównanie.
hatsumoto Napisano 25 Lutego 2014 Autor Napisano 25 Lutego 2014 Witam, chciałem się tylko pochwalić że kupiłem jednak rower trekkingowy. Miałem brać EXPEDITION 2014 ale wybrałem ostatecznie GLOBETROTTER 2014 a żonie kupiłem EXPEDITION 2014 LDS. Rowerki mega wygodne choć na początku dziwnie się jechało na trochę bardziej wyprostowanej pozycji:) dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam,
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.