Skocz do zawartości

[tarcze] Jakie do 150zł/2szt?

riposta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Szukam tarcz hamulcowych do mojego roweru w cenie do 150zł +/- 20zł za 2 sztuki.

Myślałem o XTR X0 lub Dartmoor Nano.Rozmiar tarcz to 160mm. Zaciski takie jak były od nowości w cross Hexagon X6.

Wymieniam tarcze z powodu dość częstej jazdy w terenie ponieważ tamte odmawiają posłuszeństwa.Do końca tego tygodnia chciałem zamówić żeby doszło do następnego wyjazdu ;)

Napisano

Jak myśli o nano to chyba na 6 śrub ... bo w innym mocowaniu nie występowały.

No i Nano sobie odpuść ... 

Pytanie brzmi czy jest sens wymieniać tarcze przy mechanicznym hamulcu tarczowym ... obawiam się że wymiana tarczy nie wystarczy.

Pozdrawiam

Napisano

W grę wchodzi wymiana hamulców ale pewnie w tej cenie to  hamulec będzie tylko i wyłącznie na jedną część roweru przód albo tył ;/ 

Mam jeszcze do kupienia od kolegi hamulce hydrauliczne od herculesa(190zł) tylko wtedy tarcze do 180mm

Napisano

za 250 pln kupisz Elixiry 1 które w tej cenie są bezkonkurencyjne i o dziwo nie psują się. W sumie nie o dziwo bo tam nie ma co się psuć, są tak proste i ogołocone z dodatków których i tak nikt nie używa.

• Mod Team
Napisano

Wymieniam tarcze z powodu dość częstej jazdy w terenie ponieważ tamte odmawiają posłuszeństwa

Czyli? Za słabo hamują? Przegrzewają się? Gną?

Nie pchałbym się na pewno w żadne tarcze Nano czy Ashimy. Chyba, że na tył. Ja bym poszukał tarczę Avid G2s, w tej cenie spokojnie kupisz komplet. W przyszłości wymiana hamulców Cię czeka.

Napisano

Gdy zjeżdżam ,ok 1 minutę hamulce dobrze trzymają ale później tak jakby puszczały i zaczynają piszczeć i wtedy czuję jakby brak kontroli nad hamulcami.Gdy zjazd pokonam ,czekam chwilę aż ostygną i jadę dalej i po ok 1 min ostrego hamowania jest to samo ;/

Napisano

nie nie jestem zaskoczony że się przegrzewają lecz jezdziłem na rowerze kolegi(identyczny jak mój) który miał tylko wymienione tarcze (avid albo XTR) i u niego siła hamownia była taka sama nawet po dłuższym trzymaniu hebla.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam, też czeka mnie zakup kompletu tarcz na 6 śrub 180+160 mm. Do wyboru mam tańsze Accent Freezer (80 zł komplet) lub droższe Shimano rt66 (130 zł komplet). Opłaca się dopłacać do shimano? Mogę mieć też Avid G3 w cenie około 140 zł za komplet ale boje się że to mogą być podróbki (gdzieś wyczytałem że dożo podróbek na allegro). Co byście wybrali? Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...