Sobek82 Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 Niedostępny jest wart ponad 4k, tyż jestem ciekaw gdzie jest ten za 3k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 https://www.starbike.com/en/surly-disc-trucker-travel-bike-frameset-26/?country=PL¤cy=PLN&gclid=EAIaIQobChMI3pySkZGB9AIVHEeRBR1_ZwN3EAYYASABEgLKmPD_BwE#110001 Hym, 26' ? No dobra, może się myliłem, chociaż w opisie widnieje że powyżej jakiegoś rozmiaru są koła 28'. A niech kosztuje nawet 5k. Nadal uważam że cena jest z czapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 I niech tak zostanie, dostanie za ten rower tyle ile ktoś zapłaci. Mojego nikt nie chce na razie https://m.olx.pl/d/oferta/gravel-wigry-3-team-elite-master-szuter-po-bulki-CID767-IDKNBjC.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 @Sobek82A spróbuj tam wstawić standardową kierownicę od Rometa. Zostaw cenę taka jaka jest. Myślę, że taki rower w standardzie sprzeda się łatwiej niż z barankiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 Lub obróć baranka do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fuxi Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 (edytowane) Ok. Spóźniłem się. Edytowane 5 Listopada 2021 przez Fuxi Było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 ...ale pognieciona rama z zeszłej epoki za ponad pół tysia to grruuuba przesada: https://www.olx.pl/d/oferta/rama-rowerowa-cr-mo-marin-pine-mountain-CID767-IDJK2wu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 Wiedziałem że pojawi się tekst, że to kwestia estetyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 Aż dziw bierze że producenci nie produkują takich ram aby wpłynąć na nasze poczucie estetyki 🤡 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 Ja zanim swoją wywaliłem na śmietnik, przeciąłem w kilku miejscach żeby ktoś nie wpadł na pomysł żeby jej użyć. To jest dopiero awangarda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilmozej Napisano 7 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 W dniu 5.11.2021 o 16:43, kazafaza napisał: ...ale pognieciona rama z zeszłej epoki za ponad pół tysia to grruuuba przesada: https://www.olx.pl/d/oferta/rama-rowerowa-cr-mo-marin-pine-mountain-CID767-IDJK2wu.html Nie wiedzieć czemu dolna główka ramy jest zaklejona czarna taśmą. Czyżby kolejny kwestia estetyczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 U mnie widelec był poklejony taśmą izolacyjną a mostka wpuszczanego jeszcze nie wyjąłem za Chiny ludowe. 🤗 Pozdrow'er 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 7 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Też obserwuję wzrost cen i "kultu" starych ram MTB. Z całym szacunkiem do ram sprzed lat, które sam lubię - nagle nie zyskały wartości muzealnej. To jak z motocyklami WSK czy Fiatem 126P - jak ktoś słusznie powiedział, kiedyś po prostu były. Jeździło się. Ale nie stały się zabytkami z racji wieku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 10 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2021 Kiedyś o tym rowerze za grosze rozmawialiśmy, dziś można kupić samą ramę Carbon 27,5 za drobne. Gdyby miała prowadzenie tylnego hamulca w dolnej rurce a nie na niej, to normalnie chyba sam bym sobie ją kupił: https://allegro.pl/oferta/rama-carbonowa-27-5-romet-vip-stery-rozm-18-11336668705 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 https://www.olx.pl/d/oferta/rama-mtb-wyscigowa-boplight-marathon-team-kola-26-1370gr-nowa-CID767-IDGP8Gu.html#62a73c39d5 Fajna rama. Człowiek był głupi, bo jak Boplight się zwijał, to na Allegro było pełno nowych za 500-700 zł. A ja wtedy wziąłem Peaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 13 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) Sukcesywnie podnosi cenę co 2-3 tygodnie. Ten koleś miał plastik Gianta z 2010, ale po rozmowie z nim odpuściłem, co drugie zdanie, że on nie gwarantuje niczego co związane z transakcją, a ramę wyceniał na 2700 w czerwcu, we wrzesniu już 3300 i potem znikły (miał na 26 i 29). P.S. Ta rama nie jest ani sztywna, ani wytrzymała, jedynym jej atutem jest niska waga i to tyle. Edytowane 13 Listopada 2021 przez Q_u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 15 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 (edytowane) Coś dla odważnych - 11rz. łańcuch HG901-11 za niecałe 50 zł. 😁 https://shopee.pl/Boxed-HG901-11-Prędkości-Łańcuch-Rowerowy-Łańcuch-Do-Roweru-Górskiego-Wyścigi-33-Prędkości-Łańcuch-Magiczna-Klamra-i.536929284.13209461475 Edytowane 15 Listopada 2021 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 Wygląda na to że oferowanym przedmiotem jest łańcuch marki BOXED o oznaczeniu HG901-11. Na zachętę wrzucili fotki innego łańcucha i opakowania (Shimano). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 Dla odważnych? A to nie jest po prostu kolejny klon Ali? Ktoś tutaj wrzucał łańcuch tego typu. Po szybkim sprawdzeniu, okazało się że ogólnie wygląda jak Shimano, a w praktyce to nic łącznie z pudełkiem się nie zgadzało z oryginałem Dobra cena: https://www.centrumrowerowe.pl/amortyzator-rowerowy-rock-shox-recon-gold-rl-pd26024/?v_Id=156142 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 Byłaby dobra jeśli byłby pod koło 29". Obecnie sprzedaż gratów pod 27,5 i jeszcze bez boost'a praktycznie stanęła (pozostali domorośli grzebacze bo ciągle za drogo dla rowerów z najtańszych dyskontów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 (edytowane) To prawda, co nie zmienia faktu, że jeżeli ktoś trafi w standardy to oferta jest całkiem niezła. Normalnie w tej cenie jest Raidon. Edytowane 15 Listopada 2021 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 15 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 A nie wejdzie tam koło 29 z standardową oponą 2,25"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 Do boosta by weszło nawet 2,3 ale tu nie wlezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 15 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 5 godzin temu, Dokumosa napisał: Wygląda na to że oferowanym przedmiotem jest łańcuch marki BOXED o oznaczeniu HG901-11. Na zachętę wrzucili fotki innego łańcucha i opakowania (Shimano). Ok, ale co się tutaj odjaniepawliło, to ja nawet nie chcę pytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 Przez przypadek zamieścili również zdjęcie od niezadowolonego klienta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi