Sobek82 Napisano 6 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2023 Dej mu dziesięć ojro i niech spierpapier, korba pod 104bcd, manetka, klamki, zaciski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 6 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2023 Brakuje zdaje się haka przerzutki wraz z kawałkiem haka tylnego koła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 (edytowane) za 150zł z dobrego serca może coś jesteś w stanie wyciągnąć z niego na sprzedaż, ale dla mnie gra nie warta świeczki Edytowane 7 Lutego 2023 przez Chleje24na7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Dziękuję za sprowadzenie mnie na ziemię - już go oczami kupiłem i 300 zł wydawało się okazją. Słusznie pewnie zakładacie, że amor przód i damper tył są w stanie agonalnym- zatem wartość ogólna to manetki deore(40zl obie), hamulce deore(50zl oba) i korba deore(40 zł), czyli jakieś 150zł jak @Chleje24na7 oszacował to akceptowalna cena za całość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Tylko po co Ci to? Rower to jakiś szrot. Zaraz wyjdzie że manetki się zacinają, a hamulce ciekną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Prawa klamka to nie do końca deorka, może jakiś avid albo insza inszość, wszystko zależy co chcesz z tym zrobić, sprzedać, wykorzystać, zarobić, winduj najniższą możliwą kwotę, resztą, na złom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Ja myślałem, że wcadzę koła, przerzutkę i będę miał fulla ale to chyba nie uda się, pewnie wszystko tu ledwo żyje. Dziękuję za rozsądne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 W zeszłym roku jedną taką korbę wyrwałem na stercie złomu w skupie złomu, po zdjęciu farby pięknie się prezentuje no i to ht2, czyli mój ulubiony system mocowania, brakuje mi takiej jednej. Full paźdzerza sprzed ilu lat? Juice A może ten koszyk to jakaś limitowana wersja? 😀😉💀🪄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Ja to na kupnie głupiej przerzutki GX za 100zł 2 tygodnie temu i odsprzedaży jej za 240 po wyczyszczeniu wyszedłem 140 na plus i musiałem się w to bawić 20 minut wraz z drogą do paczkomatu. Szkoda na takie szroty pieniędzy. Tak na szybkości analiza to: - damper - praktycznie nie do sprzedaży (jest to za mało uniwersalna część) - korba + suport - ok 150zł, chociaż te 3x9 stare można znaleźć w podobnej cenie lub taniej - manetki - może 80zł dostaniesz jak je wyczyścisz i ładnie sfotografujesz - hamulce - nie do sprzedaży/sprzedaż po cenie złomu (nawet MT200 z demontażu po 100-120 latają na OLX, elixiry za 120) - rurki - w cenie złomu (czyt rama/kiera/sztyca) - siodło - śmietnik - przednia przerzutka - w cenie złomu - amortyzator - loteria + ewentualna sprzedaż zależnie czy go sam przeserwisujesz/będzie nadawać się do serwisu, ale w najlepszym wypadku 300zł i to też z dobrego serca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Generalnie zauważyłem, że Niemiaszki na tym ich Ebay-kleinecośtam mają chore ceny. Uzywane rowery, szroty, dwa razy droższe niż u nas - a jak widzę na polskich portalach opis, że rower sprowadzony z Niemiec, reprezentujący się naprawdę nieźle, w cenie totalnego szrotu na Ebay-kleinecośtam to sobie od razu wyobrażam w jaki sposób on został sprowadzoany 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Przypomnij nam proszę co to jest dla niemca piśiąt ojro? 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Jeżeli chce się patrzyć obiektywnie na branżę rowerową, to trzeba porzucić PLN. Oczywiście są absurdy, na które narzekają wszyscy, typu rower za 16k $. To co u nas uznawane jest za dość drogie, u nich nosi miano "cheap" lub "entry". Dla nas rower za 10k zł to już kupka siana, a u nich "entry". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 48 minut temu, Sobek82 napisał: Przypomnij nam proszę co to jest dla niemca piśiąt ojro? 😉 Jeśli mają je wydać w polskim sklepie to nagle się okazuje, że jest to baaardzo dużo i zaczynają się targować 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Bo jest różnica między rozrzutnością, a wartością pieniądza. Oni za te utargowane 2 Ojro sobie kupią podstawową dętkę w Decathlonie, a Ty za 2 zł loda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 (edytowane) Widziałem go właśnie na żywo, jeszcze nie kupiłem- na 30 euro=140zl zgodzi się. Hamulec deore sprawny, Magura zapowietrzona nie działa. Amor, damper pracują, nie widać rys na anodach Rama hak( mocowanie pod wymienny hak) tył nieuszkodzone. Manetki dzialają( stary smar w środku, ospałe) Na łożyskach wahacza tył brak luzu. Z przodu jest amor pod oś 20mm, nie ma dolnych "podkładek" i śrub. Nie mogę zgadnąć co to za amor: (Prawdopodobnie rock shox) Edytowane 7 Lutego 2023 przez Blueforce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Cytat Ty za 2 zł loda Chyba tylko w Lidlu albo w Biedrze bo w byle jakiej lodziarni na deptaku czy promenadzie to jedna gałka minmum 6 zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Nie po to brałem ślub by płacić 2zł za... a nie, nieważne. 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Całe szczęście że jutro środa. Drogo se liczy za przesyłkę Wezuwiusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 16 minut temu, KSikorski napisał: Nie po to brałem ślub by płacić 2zł za... a nie, nieważne. Żeby zjeść pizzę nie kupuje się całej pizzerii 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 (edytowane) środa,rysuje się anoda... jak za 30 euro od Niemca to bym nie dał.... , Początek do Sobka a druga część w sprawie ramy Sąd był boży jak w krzyżakach - pojechałeś nie kupiłeś, rower widocznie Cię nie chce... jak pojechałem i kupiłem to mam teraz brzydki pomarańczowy rower grawelowy ( atfu wstyd) włożyłem w niego godziny pracy aby naprawiać suport i zablokowaną sztycę ( uwaga: sama końcówka to ponad 24 godziny trawienia z dozorem dolewaniem i sprzątaniem, pot znój ) rama moja fajna, ale zamiast marnować na nią czas dużo taniej było kupić idealną za np 1800 zł niż babrać się z ta okazyjną za 350. Edytowane 7 Lutego 2023 przez itr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 No chyba że jesteś zbieraczem jak ja, korbę to bym przytulił i nie oddał 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Misia Sobek sobiek up do przytulania a nie korbę z tej ramy, po pierwsze zarezerwowana , po drugie może to kot w worku i jest do kosza 😀 bez przytulania się nie dowiesz 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Jeśli mam zamiar przywrócić to do stanu jeżdżącego, a nie sprzedać na części, to wtedy się bardziej czy mniej opłaca? Wiadomo można drożej kupić lepszy, ale to chyba 250 euro minimum za jako takiego fulla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 zależy czy masz w domu już wiadro części czy wszystko będziesz kupować, jest ryzyko jest zabawa, ale powiem tak w fulu najlepsza jest dobra amortyzacja, gdy nie działa dobrze to na grzyba full. a ile kosztuje nowy hak do tej ramy? 30zł czy jest rzadki i 130 czy w ogóle go nie ma, jakie recenzje miał ten rower, jaki wychodził z katalogu? z jakim amo .. Ile kosztuje serwis takiego widelca i kto Ci go zrobi itp itd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Mam jednego fulla na squat'cie, piękna zapomniana maszyna 😁 Świeżo upieczone zdjęcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi