Sobek82 Napisano 6 Lutego 2023 Napisano 6 Lutego 2023 Dej mu dziesięć ojro i niech spierpapier, korba pod 104bcd, manetka, klamki, zaciski. 1 Cytuj
Dokumosa Napisano 6 Lutego 2023 Napisano 6 Lutego 2023 Brakuje zdaje się haka przerzutki wraz z kawałkiem haka tylnego koła 1 Cytuj
Chleje24na7 Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 (edytowane) za 150zł z dobrego serca może coś jesteś w stanie wyciągnąć z niego na sprzedaż, ale dla mnie gra nie warta świeczki Edytowane 7 Lutego 2023 przez Chleje24na7 1 Cytuj
Blueforce Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Dziękuję za sprowadzenie mnie na ziemię - już go oczami kupiłem i 300 zł wydawało się okazją. Słusznie pewnie zakładacie, że amor przód i damper tył są w stanie agonalnym- zatem wartość ogólna to manetki deore(40zl obie), hamulce deore(50zl oba) i korba deore(40 zł), czyli jakieś 150zł jak @Chleje24na7 oszacował to akceptowalna cena za całość? Cytuj
ChuChu Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Tylko po co Ci to? Rower to jakiś szrot. Zaraz wyjdzie że manetki się zacinają, a hamulce ciekną. Cytuj
Sobek82 Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Prawa klamka to nie do końca deorka, może jakiś avid albo insza inszość, wszystko zależy co chcesz z tym zrobić, sprzedać, wykorzystać, zarobić, winduj najniższą możliwą kwotę, resztą, na złom. Cytuj
Blueforce Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Ja myślałem, że wcadzę koła, przerzutkę i będę miał fulla ale to chyba nie uda się, pewnie wszystko tu ledwo żyje. Dziękuję za rozsądne odpowiedzi Cytuj
Sobek82 Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 W zeszłym roku jedną taką korbę wyrwałem na stercie złomu w skupie złomu, po zdjęciu farby pięknie się prezentuje no i to ht2, czyli mój ulubiony system mocowania, brakuje mi takiej jednej. Full paźdzerza sprzed ilu lat? Juice A może ten koszyk to jakaś limitowana wersja? 😀😉💀🪄 1 Cytuj
Chleje24na7 Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Ja to na kupnie głupiej przerzutki GX za 100zł 2 tygodnie temu i odsprzedaży jej za 240 po wyczyszczeniu wyszedłem 140 na plus i musiałem się w to bawić 20 minut wraz z drogą do paczkomatu. Szkoda na takie szroty pieniędzy. Tak na szybkości analiza to: - damper - praktycznie nie do sprzedaży (jest to za mało uniwersalna część) - korba + suport - ok 150zł, chociaż te 3x9 stare można znaleźć w podobnej cenie lub taniej - manetki - może 80zł dostaniesz jak je wyczyścisz i ładnie sfotografujesz - hamulce - nie do sprzedaży/sprzedaż po cenie złomu (nawet MT200 z demontażu po 100-120 latają na OLX, elixiry za 120) - rurki - w cenie złomu (czyt rama/kiera/sztyca) - siodło - śmietnik - przednia przerzutka - w cenie złomu - amortyzator - loteria + ewentualna sprzedaż zależnie czy go sam przeserwisujesz/będzie nadawać się do serwisu, ale w najlepszym wypadku 300zł i to też z dobrego serca. 1 Cytuj
Greg1 Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Generalnie zauważyłem, że Niemiaszki na tym ich Ebay-kleinecośtam mają chore ceny. Uzywane rowery, szroty, dwa razy droższe niż u nas - a jak widzę na polskich portalach opis, że rower sprowadzony z Niemiec, reprezentujący się naprawdę nieźle, w cenie totalnego szrotu na Ebay-kleinecośtam to sobie od razu wyobrażam w jaki sposób on został sprowadzoany 🤣 1 Cytuj
Sobek82 Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Przypomnij nam proszę co to jest dla niemca piśiąt ojro? 😉 Cytuj
ChuChu Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Jeżeli chce się patrzyć obiektywnie na branżę rowerową, to trzeba porzucić PLN. Oczywiście są absurdy, na które narzekają wszyscy, typu rower za 16k $. To co u nas uznawane jest za dość drogie, u nich nosi miano "cheap" lub "entry". Dla nas rower za 10k zł to już kupka siana, a u nich "entry". 1 Cytuj
Greg1 Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 48 minut temu, Sobek82 napisał: Przypomnij nam proszę co to jest dla niemca piśiąt ojro? 😉 Jeśli mają je wydać w polskim sklepie to nagle się okazuje, że jest to baaardzo dużo i zaczynają się targować 😁 Cytuj
ChuChu Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Bo jest różnica między rozrzutnością, a wartością pieniądza. Oni za te utargowane 2 Ojro sobie kupią podstawową dętkę w Decathlonie, a Ty za 2 zł loda. 1 Cytuj
Blueforce Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 (edytowane) Widziałem go właśnie na żywo, jeszcze nie kupiłem- na 30 euro=140zl zgodzi się. Hamulec deore sprawny, Magura zapowietrzona nie działa. Amor, damper pracują, nie widać rys na anodach Rama hak( mocowanie pod wymienny hak) tył nieuszkodzone. Manetki dzialają( stary smar w środku, ospałe) Na łożyskach wahacza tył brak luzu. Z przodu jest amor pod oś 20mm, nie ma dolnych "podkładek" i śrub. Nie mogę zgadnąć co to za amor: (Prawdopodobnie rock shox) Edytowane 7 Lutego 2023 przez Blueforce Cytuj
Greg1 Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Cytat Ty za 2 zł loda Chyba tylko w Lidlu albo w Biedrze bo w byle jakiej lodziarni na deptaku czy promenadzie to jedna gałka minmum 6 zł 1 Cytuj
KSikorski Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Nie po to brałem ślub by płacić 2zł za... a nie, nieważne. 1 5 Cytuj
Sobek82 Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Całe szczęście że jutro środa. Drogo se liczy za przesyłkę Wezuwiusza Cytuj
Dokumosa Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 16 minut temu, KSikorski napisał: Nie po to brałem ślub by płacić 2zł za... a nie, nieważne. Żeby zjeść pizzę nie kupuje się całej pizzerii 2 Cytuj
itr Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 (edytowane) środa,rysuje się anoda... jak za 30 euro od Niemca to bym nie dał.... , Początek do Sobka a druga część w sprawie ramy Sąd był boży jak w krzyżakach - pojechałeś nie kupiłeś, rower widocznie Cię nie chce... jak pojechałem i kupiłem to mam teraz brzydki pomarańczowy rower grawelowy ( atfu wstyd) włożyłem w niego godziny pracy aby naprawiać suport i zablokowaną sztycę ( uwaga: sama końcówka to ponad 24 godziny trawienia z dozorem dolewaniem i sprzątaniem, pot znój ) rama moja fajna, ale zamiast marnować na nią czas dużo taniej było kupić idealną za np 1800 zł niż babrać się z ta okazyjną za 350. Edytowane 7 Lutego 2023 przez itr 2 Cytuj
Sobek82 Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 No chyba że jesteś zbieraczem jak ja, korbę to bym przytulił i nie oddał 😉 Cytuj
itr Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Misia Sobek sobiek up do przytulania a nie korbę z tej ramy, po pierwsze zarezerwowana , po drugie może to kot w worku i jest do kosza 😀 bez przytulania się nie dowiesz 🤣 1 Cytuj
Blueforce Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Jeśli mam zamiar przywrócić to do stanu jeżdżącego, a nie sprzedać na części, to wtedy się bardziej czy mniej opłaca? Wiadomo można drożej kupić lepszy, ale to chyba 250 euro minimum za jako takiego fulla? Cytuj
itr Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 zależy czy masz w domu już wiadro części czy wszystko będziesz kupować, jest ryzyko jest zabawa, ale powiem tak w fulu najlepsza jest dobra amortyzacja, gdy nie działa dobrze to na grzyba full. a ile kosztuje nowy hak do tej ramy? 30zł czy jest rzadki i 130 czy w ogóle go nie ma, jakie recenzje miał ten rower, jaki wychodził z katalogu? z jakim amo .. Ile kosztuje serwis takiego widelca i kto Ci go zrobi itp itd 1 Cytuj
Sobek82 Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 Mam jednego fulla na squat'cie, piękna zapomniana maszyna 😁 Świeżo upieczone zdjęcie 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi