Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Opis jest ciekawy i, nawet dla kogoś kto ciut ebajków liznął, zdeczko niezrozumiały. 

Wydaje mi się że dla zwykłego  nabywcy wiele detali jest kompletnie zbędnych , a dla zorientowanych będą raczej irytujące  ;) 

Napisano (edytowane)

tego ebika 'W imię ojca i dziadka oraz przepustnicy '' jakiś czas temu reklamował/testował pewien rowerowy youtuber. Tego i jeszcze kilka innych chińskich modeli.

Edytowane przez kamilmozej
Napisano

"Rower"... ;) W klasycznych, garażowych motorowerach trzeba było kręcić korbami, żeby odpalić. Tutaj pedały pełnią jedynie funkcję podparcia dla stóp, nie ma korby, łańcucha...
No i ten bak, na który zwrócił uwagę @chudzinki. 🤣 Uderzanie weń potylicą musi być niezwykle przyjemne. 😁

Napisano

Jest i słowo Projekt! Na moje oko, to tam jeszcze opony do wymiany.

Co nie zmienia faktu, że rower ciekawy.

Napisano

Ta waga ciekawa. Mój Trail waży 13.1kg, więc to nie jest możliwe że ten kloc waży 14 kg. Może 24 kg?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Nie wiem jak tam w temacie mtb ale swojego czasu szosowe cosmic przypływały od chińczyków w ilościach hurtowych za 1/3 ceny w EU (a do tego różnic wizualnych praktycznie nie było)

Napisano

Nawet jesli to oryginał to mi to wygląda na rocznik przed 2015 czyli na dobrą sprawę kupujący nabędzie 2 opony i dętki (swoją drogą też ciekawe który rok)  w cenie 650zł. Piasty w tych rocznikach miały charakterytyczne mocowanie szprych po steonie napędowej w tylnym kole właśnie jak na tych zdjęciach w aukcji. No i w każdej rozdzielały się kołnierze od korpusu ;)

Napisano

Takich aukcji jest pełno. Tak się zastanawiałem, kto je wystawia? To Azjaci się dorwali do Allegro i wystawiają?

Napisano

Google Baidu Translate i jazda.  Headset po albiońsku to słuchawki ale i stery właśnie, jak w Państwie Środka się te klamoty zwą nawet nie chcę wiedzieć ;) 

Napisano
Godzinę temu, skom25 napisał:

Takich aukcji jest pełno. Tak się zastanawiałem, kto je wystawia? To Azjaci się dorwali do Allegro i wystawiają?

"Kraj wysyłki: Chiny". Co tu się zastanawiać... :) A Kazie dzięki za wyjaśnienie pochodzenia, nie przyszło mi to do głowy 😁