Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie. Uwagę przyciągnął fakt ze dwie części które mogą mieć numery seryjne nie pochodzą z fabrycznego roweru (amortyzator i rama) plus amortyzator w scottcie elite to była chyba reba (tylko taką wersje znalazłem), a ty mamy niższego recona.

Napisano

Tata mi opowiadał, że w latach 80-tych czasem tak dla hecy odwracali kierownice w Ukrainie i tak jeździli na sportowo :teehee:

Mam nadzieję, ze nikt tego nie kupi, bo stracę wiarę w ludzkość :wallbash:

• Mod Team
Napisano

Hehe, no co? Krzywo się Kitajcowi farbą maznęło i od razu wielkie "halo"...? :D

A "markowa" to ona jest, a tylko jak leży pośród innych podróbek. ;)

A tak naprawdę pieniądze wywalone w błoto i przestroga dla innych, żeby tego chłamu nie kupować...

Napisano

czy cena świetna to nie wiem :-) rok temu kupiłem ratchety za 120zł tylko bez smaru, ale przeniosłem go z poprzednich ratchetów.

btw mogę sprzedać ratchety standardowe oraz zestaw na tył do 142x12 do przeróbki piast 240/350.

Napisano

A jest zły? Pytam serio, wygląda na zdjęciach ok, karbon chyba na zdjęciach ze sztucznym światłem wygląda tak sobie przez te odbicia wszelkie... No chyba, że nie widzę czegoś konkretnego?

Napisano (edytowane)

Witam

Podpowiedzcie proszę pewną sprawę, mianowicie rozsypała mi się piasta Nexus7 i chciałem kupić nową, ale po przewertowaniu allegro znalazłem to:

http://allegro.pl/nowy-focus-planet-tr-3-0-disc-8-alfine-roz-50cm-i4493324642.html

Tak wiem, to nie piasta ale, piasta z obręczą i szprychami to koszt około 500 zł i więcej, a tu bym miał fajny rower i na lepszym osprzęcie który bardzo mi się podoba i tu już jest sedno gdybym nie znalazł tego:

http://www.forumrowerowe.org/topic/131818-rower-rowery-allegro-czy-legalne/

Podpowiedzcie czy takie kupowanie roweru za 2000 gdzie cana jego w sklepie to 3950 to legalna sprawa, czy rower może być lewego pochodzenia (dzwoniłem sprzedawca daję paragon/fakture/umowę) i co by było gdyby po zakupie okazało się ze rower jest lipny a ja mam jakąś umowę kupna, a może znacie tego sprzedawcę i coś napiszecie. Generalnie - czy warto?

Edytowane przez hcm
Napisano

może to cud okazja ?  ;)

jeśli sprzedający zapowiada że dostaniesz fakturę na to , to zapewne nie będzie miał problemu z podesłaniem numeru  ramy przed sprzedażą - a Ty możesz sprawdzić na komisariacie czy taki numer nie jest zgłoszony jako kradziony, zawsze jakiś większy spokój ;)

Napisano

Ok ale to i tak rozwiąże problem połowicznie bo ten numer sprawdzę tylko w Polsce, a co z innymi krajami? A czy wy byście takie coś brali?