inhibitor Napisano 20 Stycznia 2014 Napisano 20 Stycznia 2014 Mam dość nietypowy problem... Planuję podróż do Azji południowo-wschodniej i chciałbym zabrać rower na pokład samolotu... Warunki przewozu takiego sprzętu są mi znane: bezpłatnie do 10kg, za każdy kilogram nadwagi jest dopłata 30$... Zatem przy cenie biletu lotniczego 1800PLN dopłata 700-800PLN jest mocno odczuwalna... I tu rodzi się pytanie: jak "chwilowo" odchudzić taki rower, czyli zdemontować wszystko to, co ciężkie i co zmieści się w bagażu rejestrowanym (np. w plecaku)... Myślę, że musiałbym zrzucić tak 3-4kg... Myślałem aby zdjąć siodełko (wraz ze sztycą), tylną przerzutkę, łańcuch, pedały, wyjąć dętki z kół i pomysły mi się skończyły... Proszę doradźcie coś...
MikeSkywalker Napisano 20 Stycznia 2014 Napisano 20 Stycznia 2014 Korby z suportem sporo ważą (jeśli nie masz zewnętrznego) ale ciężko mi powiedzieć czy ze wszystkim da się zejść aż 4 kg.
Piksel Napisano 20 Stycznia 2014 Napisano 20 Stycznia 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.