Skocz do zawartości

[Bagażnik] Bagażnik na hak

kapec07

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem taki oto bagażnik

http://autobox-online.pl/pl/p/Mont-Blanc-Explorer-3-Platforma-na-3-rowery-zabezpieczona-przed-kradzieza-/169

Używka, kupowana na odległość, więc nie było szansy na przymiarkę. No i okazuje się, że rowery w rozmiarze L na kołach 28/29" na styk wchodzą na długość, stabilność roweru po zamontowaniu jest w miarę ok. Nie sprawdzałem jeszcze jak się zachowuje ten bagażnik przy zapakowaniu 3 rowerów. No i pytanie - one wszystkie, w sensie podobnych konstrukcyjnie, tak mają? Nie wiem co im szkodziło dać z 10 cm dłuższe uchwyty na koła.

Napisano

Niestety ale w bagażnikach, w których rowery stoją na bagażniku mamy bagażniki uniwersalne czyli dla rowerów o róznych rozmiarach typu

bagaznik-na-hak-stelvio-4.jpg

I bagażniki dla rowerów o uśrednionych rozmiarach.

Wybrałeś co chciałeś więc musisz to polubić. A rozmiar zapewne jest celowo tak mały aby można było swobodnie go wrzucić do bagażnika.

Napisano

Na niektórych bagażnikach uchwyty na koła da się nieco przesuwać (przynajmniej tak jest w moim starym Thule, ale w nowych modelach widzę, że już jednak nie ma takiej możliwości), ale generalnie i tak jesteś ograniczony szerokością bagażnika. Jeśli tylko dajesz radę przypiąć paskami koła do bagażnika i trzymają się one choć trochę w rynienkach, to nie powinno być żadnych problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...