kapec07 Napisano 19 Stycznia 2014 Napisano 19 Stycznia 2014 Kupiłem taki oto bagażnik http://autobox-online.pl/pl/p/Mont-Blanc-Explorer-3-Platforma-na-3-rowery-zabezpieczona-przed-kradzieza-/169 Używka, kupowana na odległość, więc nie było szansy na przymiarkę. No i okazuje się, że rowery w rozmiarze L na kołach 28/29" na styk wchodzą na długość, stabilność roweru po zamontowaniu jest w miarę ok. Nie sprawdzałem jeszcze jak się zachowuje ten bagażnik przy zapakowaniu 3 rowerów. No i pytanie - one wszystkie, w sensie podobnych konstrukcyjnie, tak mają? Nie wiem co im szkodziło dać z 10 cm dłuższe uchwyty na koła.
robertrobert1 Napisano 19 Stycznia 2014 Napisano 19 Stycznia 2014 Niestety ale w bagażnikach, w których rowery stoją na bagażniku mamy bagażniki uniwersalne czyli dla rowerów o róznych rozmiarach typu I bagażniki dla rowerów o uśrednionych rozmiarach. Wybrałeś co chciałeś więc musisz to polubić. A rozmiar zapewne jest celowo tak mały aby można było swobodnie go wrzucić do bagażnika.
Tomash Napisano 21 Stycznia 2014 Napisano 21 Stycznia 2014 Na niektórych bagażnikach uchwyty na koła da się nieco przesuwać (przynajmniej tak jest w moim starym Thule, ale w nowych modelach widzę, że już jednak nie ma takiej możliwości), ale generalnie i tak jesteś ograniczony szerokością bagażnika. Jeśli tylko dajesz radę przypiąć paskami koła do bagażnika i trzymają się one choć trochę w rynienkach, to nie powinno być żadnych problemów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.