Skocz do zawartości

[sakwy]Ortlieb Back-Roller City vs Ortlieb Back-Roller Classic

MakG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam odpowiednich sakw tylnych na zimowy wypad i skłaniam się ku Ortliebowi, tylko pojawił się problem z dobraniem odpowiedniego modelu. Czy ktoś byłby mi w stanie wskazać różnicę pomiędzy tymi dwoma zestawami sakw z tematu - Ortlieb Back-Roller City oraz Ortlieb Back-Roller Classic. Różnica cenowa to około 150 zł, więc dosyć sporo, a jedyną różnicą, jaką udało mi się dopatrzyć, jest dopinany pasek na ramię. Tyle że, czy to jest warte aż 150 zł?

Ortlieb Back-Roller City:

ortlieb-back-roller-city-red-black-40ltr

Ortlieb Back-Roller Classic:

ortlieb_back_roller_classic_red.jpg

Napisano

City nie mają paska do przenoszenia na ramieniu i paska, który zapobiega rozwijaniu rolowania (jak nie nosisz na ramieniu, to nie jest Ci on potrzebny), niby są tańszych materiałów, ale na ile te tańsze są gorsze -  brak danych. System mocowania taki sam, waga niższa (nie wiem, czy ta niższa waga nie ma związku z brakiem kieszeni w środku). Te na fotce to chyba raczej przednie, city mają inny kształt. Osobiście i jeśli miałbym dopłacać, to ciut więcej i do back roller plus (albo i mniej, zestaw w oryginalnych kolorach jest w dziale giełda), a jeśli wybór miedzy clasic a city - nie jestem pewny, ale raczej bym nie dopłacał.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...