Skocz do zawartości

[klamka+zacisk ~200zł] Tarcze na przód.

pitrala1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!
Potrzebuje sprawić sobie jakiegoś hebla na przód.

Rowerek to Kross Level a2 2013 21" z małymi zmianami:
-XCM na Drop Offa IV 2006

-mostek + kiera na hussefelt truvativ
-koła na Alexrims dm 24

Mam tarcze 180 tektro, i 160 nie pamietam nazwy.

Obecnie jeździłem na:
-tektro auriga - straaaasznie niewygodne klamki, za długie jak dla mnie - było strasznie daleko od kierownicy, a nie dało się tego regulować, poza tym najlepsze z całej 3
-shimano jakieś, miższy model - niepodobała się mi modulacja i za słabe były jak dla mnie
-magura julie - tak pośrodku, nie były złe ale szybko mi się zapowietrzały

W tym rowerku w stradardzie miałem v-ki od tektro, miałem je bdb zrobione, przez co hamowały naprawdę dobrze - nie miały problemu z postawieniem kolegi (90kg) na koło, ich modulacja mimo wszystko była naprawdę dobra jak na v-ki, nawet lepsza bym powiedział niż w tych shimano.

Teraz chciałbym kupić coś na przód, muszę tarcze bo amorek nie ma pivotów :( Bardzo bym chciał mieć regulowaną klamkę? (coś takiego istnieje?) albo w miarę blisko kierownicy. Cena jak w temacie około 200zł, na zacisk+klamka+klocki, bez tarczy i adaptera.

Na proponujecie polować? :)

Pozdrawiam, Piotrek :)

EDIT:
Trochę poczytałem i zastanawiam się nad dołożeniem do http://allegro.pl/hamulec-shimano-slx-m675-przod-wroclaw-i3870940040.html, tylko to 100zł ponad mój wstępnie planowany budżet, a używek niema w obecnej chwili..

Mogłem kupić deorki za 50zł, tylko nie wiem jaki stan, tylko nie wiedziałem jak to sie je, więc nie brałem, ale skoro polecacie to wezmę :)

Drop offa wytrzasnąłem za ~250zł w idealnym stanie, więc.. :) jest ustawiony na 120mm, , przód podniósł się o ~2cm, więc nie jest źle :)

http://tablica.pl/oferta/shimano-deore-klamka-zacisk-ham-tarczowego-hydraulika-CID767-ID4ib0F.html#53f9bf8753 - właśnie to  - brać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...