authorman Napisano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Witam, Jak długo udało wam się skutecznie hamować zestawem fabrycznym. U mnie po przejechaniu 1,5k km bardzo spadła wydajność. Zjeżdżając z górki, prędkość ok. 40 km/h do całkowitego zatrzymania potrzebuję wcisnąć klamkę do końc. Poza tym dystans jaki przejeżdżam to ok. 50-60m. Nie wydaje mi się to normalne. Czy wymiana klocków pomoże? Czy będę musiał wymienić także tarczę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Ja w swoim fullu mam te heble, gdzieś właśnie przy 1500-2000km wymieniłem te oryginalne żywiczne klocki, powierzchnia była mocno chropowata a po wyrównaniu pewnie nie dużo by ich zostało strasznie już hałasowały. Hamowanie też bez szału. W poprzednią zimę kupiłem klocki Clarks półmetaliczne i hamowanie sporo się poprawiło i heble bardzo cicho chodzą. No jedynie jak dostaną trochę wody to lubią popiszczeć, ale wystarczy kilka razy mocniej zahamować i już ok. Tarcze mam z tego co pamiętam 180/160 możesz w garażu sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Witam, Jak długo udało wam się skutecznie hamować zestawem fabrycznym. U mnie po przejechaniu 1,5k km bardzo spadła wydajność. Zjeżdżając z górki, prędkość ok. 40 km/h do całkowitego zatrzymania potrzebuję wcisnąć klamkę do końc. Poza tym dystans jaki przejeżdżam to ok. 50-60m. Nie wydaje mi się to normalne. Musisz sobie zdawać sprawę z masy czynników, które mają na to wpływ. Pytasz czy to normalne?? Masa ludzi w dłuższe wypady dajmy na to w góry zabiera ze sobą komplety nowych klocków. W takich warunkach i w deszczu znikają czasem w oczach. Poza tym nic nie piszesz ile masz jeszcze klocka. Jak się kończy to nie dziwota, że wydajność spada. Co do tarcz to z reguły starczają na kilka sezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Skoro klamka daje się wcisnąć do końca to wydaje mi się ze hamulec jest zapowietrzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
authorman Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Musisz sobie zdawać sprawę z masy czynników, które mają na to wpływ. Pytasz czy to normalne?? Masa ludzi w dłuższe wypady dajmy na to w góry zabiera ze sobą komplety nowych klocków. W takich warunkach i w deszczu znikają czasem w oczach. Poza tym nic nie piszesz ile masz jeszcze klocka. Jak się kończy to nie dziwota, że wydajność spada. Co do tarcz to z reguły starczają na kilka sezonów. Nie jeżdżę jakoś specjalnie dużo w górach. Raczej są to rogi polne, asfalty. Czasem jakieś górki ale bez szału. Właśnie sprawdzałem klocki .......i są słabe Wobec tego jakie klocki polecacie. Teraz będę śmigał po Wrocławiu więc mniej "wertepów" więcej asfaltu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 http://allegro.pl/klocki-a2z-eco-shimano-deore-m-445-polmetaliczne-i3856210786.html bierz takie - spoko hamują i bardzo wolno się ścierają a do tego są tanie , miałem wiele klocków i te są całkiem fajne i tak na 100 % będą pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Co do ścierania bym się nie zgodził bo u mnie poleciały bardzo szybko, jak - nie potrafią powiedzieć ale przez ostatnie 2 sezony miałem 3 komplety a poprzednie klocki obleciały parę sezonów. Niemniej jednak chociaż są tanie to modulacja jest bardzo przyzwoita więc dalej je kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 A2z brązowe, siła b. duża, niestety modulacja mała, ale to nic. Ścieralność na bdb. poziomie tylko cena... 59 zł na jeden zacisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi