Skocz do zawartości

[Hamulce] tarczowe - działanie na mrozie.

Darek14

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ponieważ po raz pierwszy posiadam hamulce hydrauliczne, chciałbym się dowiedzieć czy można je bezproblemowo i bez ewentualnych

późniejszych konsekwencji używać przy silnym mrozie np. -10 stopni?

Hamulce to Magura MT2.

• Mod Team
Napisano

Po za niektórymi tanimi hamulcami na olej jak np shiamno 445 nie powinno być problemu nawet przy -10 czy 15. Hamulce na DOT spisuje sie zauważalnie lepiej.

Napisano

Starsze Magury z zielonym plynem byly wrazliwe na temperatury - przy minus dziesieciu blokowaly kola. Magura wprowadzila nowsza wersje plynu Royal Blood, ktora zniwelowala lub zlikwidowala ten problem - jednak od czasu "zielonych" Magur nie uzywalem wiec nie wiem jak to jest teraz.

• Mod Team
Napisano

Ja używałem stara magure tyle ze na oleju castrol :D Poza lekkim zmuleniem nie było problemów sroga zimą, obecnie nie było mrozów i nic moge powiedzieć na temat obecnych SLX i Deore. Nie sadze by -6 Magurze zaszkodziło.

Napisano

Ja jeździłem na Deore 535 przy -20/-15 :)Wprawdzie byłem w stanie wytrzymać tylko 1-1,5 godziny to hamulcom nic się nie stało.Hebelek stał się tylko zauważalnie słabszy i dźwignie poruszały się z wiekszym oporem.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...