Darek14 Napisano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Ponieważ po raz pierwszy posiadam hamulce hydrauliczne, chciałbym się dowiedzieć czy można je bezproblemowo i bez ewentualnych późniejszych konsekwencji używać przy silnym mrozie np. -10 stopni? Hamulce to Magura MT2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Mechaniki dały rade, natomiast jak jeździłem na na hydraulicznych przy -2 stopniach to nic się nie działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Po za niektórymi tanimi hamulcami na olej jak np shiamno 445 nie powinno być problemu nawet przy -10 czy 15. Hamulce na DOT spisuje sie zauważalnie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 W porządku,w niedzielę ma być -6 stopni w moim rejonie.więc będzie okazja wypróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Starsze Magury z zielonym plynem byly wrazliwe na temperatury - przy minus dziesieciu blokowaly kola. Magura wprowadzila nowsza wersje plynu Royal Blood, ktora zniwelowala lub zlikwidowala ten problem - jednak od czasu "zielonych" Magur nie uzywalem wiec nie wiem jak to jest teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Ja używałem stara magure tyle ze na oleju castrol Poza lekkim zmuleniem nie było problemów sroga zimą, obecnie nie było mrozów i nic moge powiedzieć na temat obecnych SLX i Deore. Nie sadze by -6 Magurze zaszkodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Mam Louise zalane Dexronem II jest spoko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Moja to tez była louise Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Ja jeździłem na Deore 535 przy -20/-15 :)Wprawdzie byłem w stanie wytrzymać tylko 1-1,5 godziny to hamulcom nic się nie stało.Hebelek stał się tylko zauważalnie słabszy i dźwignie poruszały się z wiekszym oporem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitrala1 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Tektro Auriga - działają jak przy +20, praktycznie brak różnicy, mimo iż stały noc na mrozie -15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.