porcelanowy Napisano 15 Stycznia 2014 Napisano 15 Stycznia 2014 PowitołJest sobie podobny temat ale już zarchiwizowany - jeśli Silnoręcy uznają, że lepiej je połączyć to poproszę http://www.forumrowerowe.org/topic/101909-rower-biegowy-dla-dziecka-w-cenie-okolo-100zl/Kumotrowie, potrzebuję wspomożenia Córa (dwa lata w marcu) dostała na dzień dziecka jakiegoś trójkołowca do odpychania nogami. Teraz do niego dorosła i śmiga w miarę pewnie ale to full plastik na takich kołach - do domu dobre, na park już nie. Piała z zachwytu jak widziała na spacerze smyki na niżej wymienionych sprzętach Macie doświadczenia jakieś z rowerami biegowymi? Coś polecicie, odradzicie?Wiadomo, grunt to Młodą do czegoś podpiąć i sprawdzić co pasuje, ale rozeznanie co dobre warto mieć Niezbyt ciężkie (nie kumam czemu większość ma grube opony na klockowym bieżniku do tego hamulec który 2-3 latka może raczej zabić niż uratować), bez znaczenia materiał (plastik, stal, alu, drewno) byle wytrzymałe (trwałe nie musi być: w deszczu jeździć/stać nie będzie), czy kolor (choć różu jeśli możliwe chciałbym uniknąć; wiecie: dżender ).Córa jest ciut mikra - "NOGA" 28-32 zależnie od stanu pieluchy - więc rower musi mieć minimum siodełka na tych 30cm.Coś tam obczajone mam. Z tego co by do niej teraz/niedługo pasowało jest np. PUKY LR M bo stosunkowo lekki i siodełko zakresem regulacji pasuje (min. na 30cm.) ale jest jedno ale: koła są piankowe, a wolałbym pompowane, nawet na początek zabawy. Tak to wygląda:http://www.ceneo.pl/13740178Znacie może jeszcze jakieś inne konstrukcje na które byłyby z tych mniejszych?Jakby były tańsze od tego puka to bym się ni obraził Piękne dzięki p.s. Kraków to jedna wielka pipidówa w materii rowerów biegowych... i w sumie każdej innej.Rower biegowy - czy te rowery mają jakąś inną polską nazwę? Bo po sklepach rowerowych muszę najpierw wytłumaczyć, że tak, chodzi mi o rowerek bez pedałów.
jacekkk Napisano 16 Stycznia 2014 Napisano 16 Stycznia 2014 Ja dla swojego syna kupiłem jakieś 2 lata temu, na allegro, rowerek Hudora Seven. Był dobry i dużo wytrzymał: - dosyć tani, ale markowy - w tej chwili najtańszy nowy jest za 118 zł - lekki - nie miał żadnych bajerów - dzwonka, błotników, hamulców, nóżki itd. młody go bez problemu podnosił, - duża możliwość regulacji siodełka - przed kupieniem przymierzałem młodego do różnych rowerków, które mieli znajomi, ale tylko w Hudora dało się wystarczająco nisko opuścić siodełko - zaprojektowany z głową - ma ogranicznik skrętu kierownicy, chwyty z kulkami na końcu (przy wywrotce nie uderzy się w rękę) Trochę bałem się piankowych opon (też wolałem pompowane), ale sprawdziły się nadzwyczaj dobrze. Rower był używany w 90 % na drogach polnych i w parkach. Mało jeździł na asfalcie. Po roku miał jakieś obtarcia lakieru i małe dziurki w materiale na boku siodełka od rzucania roweru na podjeździe. Sprzedałem go za jakieś 75% ceny początkowej. Pamiętaj o kasku dla córki! Dzieci potrafią się naprawdę mocno rozpędzić. Mój młody mocno wyrżnął tylko raz (jak żona go zawołała, żeby zwolnił i kask się przydał - skończyło się tylko na strachu. Przy zakupie brałem pod uwagę też Puki, ale cena to jakieś nieporozumienie.
tobo Napisano 16 Stycznia 2014 Napisano 16 Stycznia 2014 W ofercie firm Rebel Kidz i Trek są takie rowery, cen nie znam. Treki są metalowe, Rebele drewniane.
Ziemko Napisano 16 Stycznia 2014 Napisano 16 Stycznia 2014 Zasada prosta. Kupisz drogi, dziecko pojeździ na nim góra pół roku. Kupisz tani dziecko pojeździ na nim góra pół roku. Można więc dojść do wniosku że kupowanie rowerku biegowego za 250zł jest abstrakcją. Przyglądnij się może temu http://www.ceneo.pl/24305941#tab=reviews http://www.ceneo.pl/24743758
porcelanowy Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Napisano 16 Stycznia 2014 Powitoł @jacekkk - dzięki za hudore. Widziałem, ale jakoś nie wzbudzały zaufania. Jak piszesz że OK to wychodzi na pierwsze miejsce z racji ceny Seven jeszcze ciut za duży, ale może uda się gdzieś do toddlera przymierzyć. Kask już dawno jest, bo z pół roku już w siodełku ze mną jeździ @tobo - rebel pod trzy paczki (już za drogo), treka nie znalazłem. @Ziemko - ano kosmos ale cóż pan zrobisz Te na obecną chwilę ciut za duże. Obaczymy w lutym-marcu, bo wtedy rower pewnie będzie na kupnie, ile Latorośli przybyło prześwitu Dzięki za odzew i informacje Jak ktoś jeszcze jakąś markę ma na oku to proszę o info
Dziubek Napisano 12 Lutego 2014 Napisano 12 Lutego 2014 Poczytaj o rowerku biegowym DRAGON bądź jego "alternatywie" Speedy czy jakoś tak (te same chinczyki robią produkt tylko inna firma sprowadza i nazywa). Cena kolo 100 zł. Miałem "u siebie" ich w zeszłym roku pełno na wysyłce. Na reklamacje wracał może 1 na 100 jak i nie 200 sprzedanych. Tapnięte Talkiem :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.