Olek1987 Napisano 15 Stycznia 2014 Napisano 15 Stycznia 2014 Witam serdecznie, Mam nietypowe pytania a w zasadzie jest to prośba o pomoc. Mam wrodzone problemy z lewą nogą, przez co podczas jazdy na rowerze stopa na pedale ucieka mi do zewnątrz co powoduje czasami (rzadko) obcieranie piętą o tylne widełki. Przejezdziłem na Crossie z 15 tys. kilometrów i nauczyłem się z tym żyć i jezdzić, trasy po 100 km nie były cięzkie. Sprawa wygląda innaczej po przesiadce na szosę. Dziś rower do mnie dotarł, złożyłem go i z tego co widzę to korba jest bliżej widełek chyba ze to moje złudzenie w co wątpie. Więc mam takie pytanie: Czy korby różnią się od siebie w tym sensie, że w jednej może być korba dalej od widełek niż w innej ? ewentualnie czy jest możliwość jakoś przedłużyć gwint w pedale ? Wiem ze moge założyć czerowne bloki shimano i "zablokować" maksymalnie stopę, ale nie mogę sobie na to pozwolic niestety :/ Wczesniej miałem korbę Shimano ALIVIO 3 rzędową, teraz mam rower TREK Alpha 1.2 i tam jest korba FSA Vero 2 rzędowa. Pedały to Shimano SPD SL 540. Rower to moje całe życie, wielka pasja i zrobie wszystko zeby jezdzić (w końcu na szosie i w butach SPD ) Z góry dziękuje za porady i wszelką pomoc. Podsumowując: Chodzi o oddalenie stopy (lewej) od tylnych widełek.
Fenthin Napisano 15 Stycznia 2014 Napisano 15 Stycznia 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.