kefas Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 witam posiadam hamulec przedni deore 525 z tarcza 180 win zipa , nowy kupilem go wczoraj i mam taki problem ze jak jade po dzuirach to slysze jak cos mi skacze ,i nie wiem wlasnie co, wszystko sprawdzalem,dorekcilem klamke, zacisk adapter,wszystko sztywne ok ale jak jade to cos mi klekocze ;/ ;/ wiecie moze co to moze byc i jak to zlikwidowac ? mozliwe zeby klocki skakyl ? z gory wielkie dzieki pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 a skad wiesz ze to hamulce ;] ? bo jak dla mnie to na 99% cos innego w rowerze , w hamlcu malo co ma typowo klekotac ( moze pancerz uderze np w cos ? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Bardzo możliwe, że to klocki - tez tak czasem mam. Jedyne co można zrobic to pokombinowac z zawleczką trzymającą klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefas Napisano 3 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Bardzo możliwe, że to klocki - tez tak czasem mam. Jedyne co można zrobic to pokombinowac z zawleczką trzymającą klocki. na 100 % teraz sprawidzilem ze to klocki bo jak jade po dzuirach i zaczyna skakac to jak lekko przycisne klmka to nic nie skacze mozna to jakos zrobic ?ta zawleczke rozszerzyc czy cos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 mozna to jakos zrobic ?ta zawleczke rozszerzyc czy cos? ja rozszerzyłem (bardziej po środku) i zadziałało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fistach Napisano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 lol to są właśnie heble shimano... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefas Napisano 4 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 ja rozszerzyłem (bardziej po środku) i zadziałało to mowisz ze wystarczy tylko rozszrzyc ta zawleczke i nie bedzie mi skakc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Mhm jeszcze możesz pokombinować z ta blaszką, która znajduje się pomiędzy klockami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CezaryCezary79 Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam. Apropo klekotania, nie chciałem już zakładac nowego tematu. Mam v-ki deora, zmieniłem obręcz na alexrims dh19 i od tej pory gdy ląduje lub podbije przednie koło to przy uderzeniu o ziemie klocki hamulcowe strasznie mi walą o obręcz, słychać tak jak by sie coś rozwalało. Naciągłem ja na maxa ale to nic nie daje. Może mam za twarde klocki? W tylnim kole tez mam deorki tylko obręcz jakaś stara vuelta jednokomorowa i jest ok wszystko. Da sie coś na to poradzić? Mam tu fotke. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.