areksss123 Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Witam, mam problem z rowerkiem, niedawno go kupiłem i dziwie się że coś z nim jest źle, gdy rozpędzam się do prędkości powyżej 25 km/h i wjadę w lekkie nierówności to zaczyna mi tak coś stukać jakby kamyk w ramie był, wydaje mi się że to jest z przodu lecz wszystkie śrubki podokoręcałem te w wentylu też, sprawdzałem widelec czy coś w nim nie siedzi, odkręcałem stery, kierownica, klamki, pancerzyki, no nie mogę zlokalizować tego gdzie to może stukać Rower Merida Scultura 900 daje link jakie to stukanie polecam pobrać bo coś nie trybi w tym odtwarzaczu http://www16.zippyshare.com/v/24673605/file.html
rambolbambol Napisano 15 Stycznia 2014 Napisano 15 Stycznia 2014 Sprawdź czy masz szprychy równo naciągnięte. Możesz mieć jedną luźniej i tryka na dziurach o drugą.
tiomek Napisano 16 Stycznia 2014 Napisano 16 Stycznia 2014 Kolejną rzeczą do sprawdzenia jest to, czy dźwięk ustaje w przypadkach gdy - przestajesz pedałować - wstajesz z siodełka - siedzisz na siodełku i nogi zdejmujesz z pedałów
mdkt Napisano 19 Stycznia 2014 Napisano 19 Stycznia 2014 Polecam sprawdzić sztycę i siodełko, sam miałem podobnie i po długotrwałych poszukiwaniach, rozbieraniu, smarowaniu, etc. okazało się, że pomogło dokręcenie śruby obejmy podsiodłowej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.