Scarper Napisano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Ale pracują tak samo? Wykonanie chyba w rs bedzie lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Nie wiem, nie mam porównania co do tego. Czego nie weźmiesz, będziesz raczej zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Brałbym XC32 solo air. Może ciężki i ogólnie wyśmiewany widelec ale będzie pracował dłużej niż raidon. A przynajmniej powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 A recon 351 solo air? Widywałem licytacje do max 470zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 To staruszek z ok 2005-6 roku pewnie, dobry ale już leciwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Ale mowie o nowce. 150 doplaty do xc32 wzgledem raidona 2011 Co to za manetka TURN KEY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Który z nich najlepszy będzie: 1. http://activia.sgl.pl/produkty/AMORTYZATORY,Przednie,Amortyzator_Suntour_Raidon_RLR_COIL_Piwoty,718/ 2.http://www.synkros.pl/product-pol-4683-Rock-Shox-XC32-26-DISC.html 3. http://activia.sgl.pl/produkty/AMORTYZATORY,Przednie,Amortyzator_Suntour_Raidon_RLD_AIR_Bialy_Dysk,266/ 4. http://activia.sgl.pl/produkty/AMORTYZATORY,Przednie,Amortyzator_Suntour_Raidon_LOD_AIR_Bialy_Dysk,265/ Który z nich, jest najsztywniejszy, najlepsze uszczelki ma, dobre tłumienie. Edytowane 19 Stycznia 2014 przez Scarper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 To sa mocno porównywalne amortyzatory, tanie, powietrzne, może poza pierwszym. Sztywność chyba też porównywalna, nie wiem jak by wyglądał serwis, obawiam sie za raidon ma zamknięty kardridż którego nie można otwierać, XC32 ma konstrukcje jak inne RSy i to jego plus. Ja bym jego jednak wybrał. 210mm XC przeciw 185mm Raidona w wielkości tarczy jednak o konstrukcji coś mówią. XC to taka wersja McBiedak innych widelców, uboga nie znaczy zła. Stalowe golenie, nie odchudzone nogi, stalowa sterówka, dlatego wazy 2kg. Wydaje mi sie również ze uszczelki stoją na wyższym poziomie niż u suntoura a na pewno tuleje ślizgowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Biore xc32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Trzeba też pamiętać że XC to najniższy ze stajni RSa a Raidon środkowy z SRa. No ale to widelce za 500zł nie można cudów oczekiwać, wydaje mi sie XC solo air to dobra opcja, niemal to samo co Recon tylko troche cięższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Teraz zamawiam, to co brać? Ostatecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Tak, tak żeby było na kogo zwalić winę w razie czego Ja już swoje zdanie wypowiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 No, a co. Jutro jade na giełde roweroeą, może dostanę rebe z 2009 roku. Na co zwracać uwagę? Podczas zakupu? Kolor uszczelek, Rysy, przetarcia na lagach, Luzy Pocenie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Po czym wnioskujesz, że akurat z 2009 roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 550zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Chyba wszystkie fabryczne uszczelki sa szare, warto sie im przyjrzeć czy guma jest miękka i sprężysta i nie pęka. Jak wyglądają golenie przy uszczlekach , czy sa rysy, odbarwienia - nie powinno być, czy nie ma mocno spoconych zaworków i pokręteł i ogolnie stan wizualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Dzisiaj przyszły nowe zaciski dartmoora BOLT-ON. Koło nadal krzywo, zacisk na 100% prosty, może stary krzywy zacisk skrzywił xcr? Przy dokręcaniu koło się krzywi, na giełdzie nic nie było fajnego,ale mam ojrosy do wydania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 NO wiesz, może masz krzywy hak w tym widelcu, to jest prawdopodobne, choć ani zacisk ani gumowy młotek tego nie powinien dokonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Chyba ten serwis/sklep co robi tylko koła coś spieprzył, szprychy od strony tarczy są napięte mocniej niż te po 2 stronie, koło zaplatane na 3 krzyże. A byłem pewien że koło jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Napicie szprych nie ma wpływu na to jak piasta przylega do widelca, ma natomiast na komfort jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 A na pozycje obreczy wzgledem piasty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Wtedy cale koło było by przesunięte w jedną strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 A na pozycje obreczy wzgledem piasty? No pomyśl trochę przestrzennie, masz haki 10mm, oś 10mm, głęboka na ileś tam, koło-piasta wchodzi do oporu, zaciskasz ... co ma obręcz i szprych do gadana ? Ewentualnie ze by była tak krzywa ze by zaczepiała o widelec i nie mozna byo z tego powodu założyć koła poprawnie. Szprychy i obręcz są ze sobą powiązane mocno, jedno determinuje drugie, ale na piastę nie mają wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Byłem na giełdzie to były reby z 2013 w bardzo niskich cenach, ale prawdopodobnie obarczone wada prawna, wiec zamowilem xc32 tk za 466zł z przesylka. Do tego szukam judy butter i olej srama+uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 obarczone wada prawna Co masz na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi