Posiadam rower MTB Carrera Kraken ktory mam zamiar sprzedac. Wyglada na to ze lacznie na nowy rower bede mial okolo 300 funtow czyli ok 1500zl. Mieszkam w UK w miescie ktore jest dosc gorzyste. Interesuje mnie znalezienie lekkiego roweru ktory bede mogl uzywac na dojazdy do uniwersytetu i tak ogolnego jezdzenia po szosie, studiuje inzynierie i bardzo chetnie kupilbym np sama rame i sam kombinowal dalej - jedyny problem jest w tym ze na rowerach sie nie znam.
Czy moglibyscie prosze doradzic mi jak wyglada sprawa z waga ramy? W jakich granicach wagowych szukac, jakie marki sa dobre? Chcialbym zaznaczyc ze nie interesuja mnie dzisiejsze szosowki, podobaja mi sie vintage race bikes i na bazie takiej ramy chcialbym sam juz sie bawic. Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc przy wyborze.
Pytanie
Gość Janek
Witam wszystkich !
Posiadam rower MTB Carrera Kraken ktory mam zamiar sprzedac.
Wyglada na to ze lacznie na nowy rower bede mial okolo 300 funtow czyli ok 1500zl.
Mieszkam w UK w miescie ktore jest dosc gorzyste.
Interesuje mnie znalezienie lekkiego roweru ktory bede mogl uzywac na dojazdy do uniwersytetu i tak ogolnego jezdzenia po szosie, studiuje inzynierie i bardzo chetnie kupilbym np sama rame i sam kombinowal dalej - jedyny problem jest w tym ze na rowerach sie nie znam.
Czy moglibyscie prosze doradzic mi jak wyglada sprawa z waga ramy? W jakich granicach wagowych szukac, jakie marki sa dobre?
Chcialbym zaznaczyc ze nie interesuja mnie dzisiejsze szosowki, podobaja mi sie vintage race bikes i na bazie takiej ramy chcialbym sam juz sie bawic. Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc przy wyborze.
Np, znalazlem cos takiego: http://www.ebay.co.uk/itm/1990-PEUGEOT-PERFORMANCE-ROAD-BIKE-COLUMBUS-AELLE-FRAME-60cm-/261368881138?pt=UK_Bikes_GL&hash=item3cdacc9ff2
Dla mnie 'wyglada' to fajnie ale nie znam nikogo kto moglby mi doradzic czy taki zakup ma sens.
Prosze wybaczcie mi brak polskich znakow lecz moj PCet ich nie posiada.
Bylbym wdzieczny za linki z Ebay'a UK
Wielkie Dzieki !
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.