Gość Michał Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Siema, jak w temacie. Chciałbym kupić gripy z lockiem ale moge założyć max. 10cm.
Baczek Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Teoretycznie można, praktycznie czy 10 cm to nie za mało? No chyba ze masz manetki typu gripshift. Grip z lockiem to rurka z tworzywa zalana gumą lub pianką i tylko na końcu/końcach ma metalowe, skręcane tulejki. Tak więc nie ma problemu z docinaniem.
Gość Michał Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Czy te http://rowerowy.com/sklep/czesci/gripy_chwyty/bez_kolnierza/prod/race_gripy również można obciąć, te metalowe obejmy są zdejmowane?
Fenthin Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Wszystko można obciąć. Tylko po co chcesz zdejmować obejmy? Jak już jedną stronę skrócisz, w innym miejscu obejmy nie założysz.
topol Napisano 15 Stycznia 2014 Napisano 15 Stycznia 2014 Tnij od strony gdzie nie ma obejmy.http://allegro.pl/gripy-piankowe-lockon-czerwone-vincere-i3862497963.html
dzanas Napisano 16 Stycznia 2014 Napisano 16 Stycznia 2014 Siemka, gripy z dartmoora spokojnie można dociąć i założyć obejmę z powrotem aczkolwiek trzeba będzie troszku nad tym popracować wiem bo mam takie i skracałem (żeby nie było:)
tobo Napisano 16 Stycznia 2014 Napisano 16 Stycznia 2014 Jesli grip ma jedna obejme ze sruba to tniemy drugi koniec. Jesli grip ma dwie skrecane strony wybieramy jedna i tniemy. Lepiej zostawic srube po stronie zewnetrznej.
dzanas Napisano 16 Stycznia 2014 Napisano 16 Stycznia 2014 Nie koniecznie...nie musimy rezygnować z obejm...da się to zrobić
tobo Napisano 17 Stycznia 2014 Napisano 17 Stycznia 2014 W pracy mam styczność z gripami przykręcanymi z jednej strony i mimo tego i tak trzymają się bardzo dobrze. Ale jeśli ktoś koniecznie chce się bawić w przeróbkę - kto komu zabroni
Gość Michał Napisano 17 Stycznia 2014 Napisano 17 Stycznia 2014 dzanas a jest to bardzo skomplikowane?
dzanas Napisano 19 Stycznia 2014 Napisano 19 Stycznia 2014 Skomplikowane nie jest , ale troszke roboty z tym jest , pierścienie można swobodnie ściągać. Po ściągnięciu pierścienia zobaczysz jak jest skonstruowana końcówka gripa(plastik oblany gumą) i bedziesz wiedział jak ją dociąć i wyciąć nowe "wpusty"na pierścianie, będzie to wymagało zerwania (zdrapania) troszku gumki z gripa:P Przyznam szczerze, że teraz mi by się nie chciało znowu tego robić Da się to zrobić ale może faktycznie pomyśl o jakichś "łatwiejszych" do docięcia chwytakach
Pytanie
Gość Michał
Siema, jak w temacie. Chciałbym kupić gripy z lockiem ale moge założyć max. 10cm.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.