Adamicki Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Zastanawiam się nad sprawieniem sobie hyraulicznych tarczówek XT, ale trochę obawiam się, że będą wysysały kasę na nowe klocki. Jak to jest z tymi wymianami? Co ile km zmieniacie u siebie klocki lub ile km w roku robicie i ile razy zmieniacie swoje klocki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 ja mam hampel Shimano Deore 535 od listopada, a klocki mam w połowie drogi. Lubie poszalec wiec szybko sie zjeżdżają. Mam standardowe żywiczne klocki wiec może dlatego. Półmetalowe działają o wiele dłużej Hampel ma gdzies około 500km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Średnie przebiegi to 5-7k km, więc jest dużo lepiej niż w v'kach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 3 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Jeśli 5-7 kkm to może się skuszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fistach Napisano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 No ale Ty schwefel to jakie masz heble? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Średnie przebiegi to 5-7k km, więc jest dużo lepiej niż w v'kach. Na jakich klockach? Bo chyba nie na żywicznych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Na jakich klockach? Bo chyba nie na żywicznych... No chyba jednak na żywicznych bo takie SH daje do 525. To już drugie klocki bo pierwsze przejechały 5.5k km i hamulec poszedł do serwisu i dostałem nowy Klocki w nowym hamplu mają już zrobione 6k km i jeszcze jest ich trochę. Kumpel na BBB robi 10k km więc 6k km dla żywicznych to nie problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YogiSC Napisano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 moim zdaniem to cale gadanie jest bez sensu ! to ile ktos przejedzie zalezy od sposobu uzywania hamulca, warunkow w jakich pracuje, i od wagi roweru. jeden w samochodzie klocki zjedzie po 30 kkm a drugi te same bedzie wykanczał przy 70kkm Jedynie co to jedne moga szybciej scierac sie od innych i ot to cala filozofia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 No yogiSC ma racje :wink: Ale moje klocki sa uzywane w warunkach najczesciej suchych. I przejechalem niecale 500km i nie mam połowy klocków... A jakie półmetalowe klocki polecacie do Deore 535? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmak Napisano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 ja mam hfx 9 i 2 szt. mx2 maja przejechane jakies 4 tys. i sa w połoie zdarte mysle ze ten sezon jeszcze obskocza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiedyś ksywa gary Napisano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 w przednich deore 525 orginalne klocki wytrzymały 3,5 kkm , w tylnich jest o wiele lepiej(dłużej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Danniels Napisano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Kumpel opowiadał że kiedyś zjeżdżał ze Skrzycznego (Szczyrk) i końcówkę drugiego zjazdu musiał pokonać na piechotę sprowadzając rower, bo mu się pokończyły okładziny (półmetalowe, Grimeca/Black Box zdaje się). To zależy jak się jeździ, jak ostro i często hamuje, w jakich warunkach pracuje hamulec, ile waży rower z rowerzystą itd itp. Mi kończą się średnio co ok 6-7k km. Ale ja raczej mało zjeżdżam. Pozdrawiam Jacunio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.