MM85 Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Witam obróciła mi się w środku nakrętka w ramie co trzyma koszyk na bidon, mam teraz dziurę w ramie. Co z tym zrobić można dokupić taką nakrętkę i ją wkleić wspawać? Może to zanitować i koszyk przykręcić na blachowkręta. Proszę o jakieś rady podpowiedzi
rzezniol Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Witam Odpowiedzią na twój problem jest zastosowanie nitonakrętki tak jak to było w oryginale ale ewentualnie o większym rozmiarze jeżeli nominalna się nie zaciśnie w otworze. http://pl.wikipedia.org/wiki/Nitonakr%C4%99tka Można kombinować w inny sposób ale ... Pozdro
krism4a1 Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 nitonakrętki Kurczę, jak żyje pierwszy raz coś takiego usłyszałem, a pracuje w przemyśle stoczniowym człowiek uczy się całe życie...
MM85 Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Napisano 14 Stycznia 2014 Witam Odpowiedzią na twój problem jest zastosowanie nitonakrętki tak jak to było w oryginale ale ewentualnie o większym rozmiarze jeżeli nominalna się nie zaciśnie w otworze. http://pl.wikipedia.org/wiki/Nitonakr%C4%99tka Można kombinować w inny sposób ale ... Pozdro Super podpowiedz dzięki, a ja chciałem dać nakrętkę od drugiej strony na jakiejś dłużej przedłużce Daj jeszcze jakaś podpowiedz gdzie szukać, w jakiej branży nitownicy do nitonakrętek najlepiej z nitonakrętkami.
rzezniol Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Nitonakrętek używam w firmie ... ale z racji tego ze raczej nie masz po drodze do Gliwic to ci nie będę mógł pomóc . Gdzie szukać nitownicy i nitonakrętek... ja bym to zrobił tak ... Zlokalizowałbym firmę, która handluje w okolicy nitonakrętkami i podpytał handlowca kto to u nich kupuje ... Kupowanie nitownicy dla jednej czynności jest średnim pomysłem. Pozdro
dovectra Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 podjedż do pierwszego lepszego warsztatu gdzie klepią auta blacharze powinni mieć
Tomash Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Popytaj w jakimś większym serwisie rowerowym. Wiem, że np. w Harfie we Wrocławiu jest taka możliwość.
tobo Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Wyrwanie insertu z gwintem w tym miejscu to dosyć popularny problem, w niektórych ramach luźny jest on nawet w nowym rowerze. Sensowny warsztat rowerowy powinien mieć sprzęt do naprawy. Po pozbyciu się resztek starego insertu nowy zakłada się od zewnątrz, przypomina on grzybek z płaskim kołnieżem. Za pomocą wspomnianego narzędzia którego końcówkę wkręca się w gniazdo nitu ściska się część osadzoną w gnieździe ramy tak że pęcznieje ona wewnątrz i osiada nieruchomo. Typowy nit będzie pasował jeśli samo gniazdo nie jest zdeformowane lub rozerwane przez wyłamany stary nit.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.