Skocz do zawartości

[linki,pancerze] Jakie dobrać ?

Kozl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was forumowicze :)

Otóż zakupiłem nowe hamulce ( Avid BB7) i poszukuję do nich nowych pancerzy i linek oraz do przerzutki SRAM'a. 

I teraz pytanie do Was:

Jaki kupić zestaw ? Kupić jakieś Clarks'y czy dołożyć parę groszy i jakieś porządniejsze ? Nie jestem wyczynowcem ;) Z pewnością nie odczuję minimalnych różnic. 

Na co patrzeć przy wyborze ? Na sztywność ? Czym sztywniejsze tym lepsze ? 

Mój budżet to 40zł. 

Dziękuję za odpowiedź. 

Pozdrawiam ;) 

• Mod Team

Kup sobie normalne pancerze + linki szflifowane nierdzewki. Do tego kup końcówki pancerzy z noskami a w elektrycznym rurkę termokurczliwą.

Dzięki temu zmontujesz sobie super szczelny zestaw, który wytrzyma spokojnie jeden sezon jazdy.

Niestety muszę odmówić ,gdyż potrzebuje min. 2 metry ;/ 

A co powiecie na ten pancerz do hamulca http://www.cyklotur.com/czesci/pancerze-i-linki-rowerowe/pancerze/p,pancerz-hamulca-cgx-l3-5mm-1m-smarowany-bialy-jagwire,187209.html ? 

Do cyklotour od mojej szkoły mam jakieś 10minut jazdy :D

Kup:

1. Przecinak do kabli  -  ok 15zł

2. min. 2 metry pancerza jagwire po ok 8zl/metr

3. min 2 linki przerzutkowe jagwire ok 8zl/szt

4. min 10 koncówek pancerza 0,20 - 4zł za szt

5. min 3 końcówki linki.

Przecinak do kabli jest niemal niezbędny. Co sie nawkurzałem przecinając pancerze gumówką to moje. A z przecinakiem do kabli wymiana pancerzy to sama przyjemność. Raz na jakiś czas wywalam linki pancerze. 30-40zl to nie fortuna.

Rurek termokurczliwych nie używałem, może warto się pobawić.

Wiem jak to jest :D Mam nóż do cięcia metalu, też daje radę ;) 

Ciekawi mnie Twoja propozycja linek przerzutkowych. Jakbyś mógł wyjasnij mi, bo zdaje mi się że do hamulcow trzeba używać linek hamulcowych pod pretekstem innej główki oraz grubością. 

Mój wybór stawiam na pancerz do hamulca na metry Jagwire CGX i jakieś linki do niego dobiorę na miejscu. Myślę ,że lepszego nie znajdę pancerza w tej cenie, a z uwagi że jest trójwarstwowy to powinien dobrze spełniać swoją rolę ;)

A do przerzutek będzie ciężko dostać białe za taką cenę ;/ Może coś znajdę w tym Poznaniu :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...