Onthor Napisano 13 Stycznia 2014 Napisano 13 Stycznia 2014 Cześć zauważyłem ostatnio, że rama z moim Krossie Hexagonie x3 wygląda dosyc podejrzanie - pojawiły sie w 1 miejscu takie dziwne "pajączki", bardzo wąskie, ale dosyć szeroko rozmieszczone "pękniecia" na niej, pod palcem jest gładkie i nie czuc nierownosci, myślę ze to pękniety lakier, bo aluminium raczej tak nie peką ale dla spokoju ducha wolę się upewnić, co o tym myslicie? zdjecia nie mam jak robic bo aparat w moim telefonie jest kiepski i nie wychwycił by tego raczej.
Onthor Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Napisano 15 Stycznia 2014 właśnie chyba nie, na wszystkich stronach pisze że ta rama posiada "wielowarstwowe malowanie".. hmm. odświeżam btw, może jutro mi sie uda zrobić pare zdjęć. ale wydaje m isie ze to raczej lakier, bo mam takie cos w paru miejscach.
Mod Team Puklus Napisano 16 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 16 Stycznia 2014 A jesteś w stanie zobrazować jak to wygląda ?
Onthor Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Napisano 16 Stycznia 2014 to są takie jak by głębokie rysy - widać je pod pewnym kątem, za godzinke wrzucę zdjecie bo sie wybieram pojeździć
skaktus Napisano 18 Stycznia 2014 Napisano 18 Stycznia 2014 Kumpel ma rower Superior i po jakim czasie używania pojawiły się podobne pająki widoczne tylko pod jednym kątem - całe te pająki to pękający lakier.
Onthor Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Napisano 20 Stycznia 2014 Odświeżam + dodaje zdjęcia, wcześniej próbowałem robić ale nie było tego widać, teraz o dziwo zrobiłem telefonem (!) i widać dobrze Co o tym sądzicie? http://zapodaj.net/2768da0932440.jpg.html http://zapodaj.net/a42329d77e7a2.jpg.html http://zapodaj.net/0e7b6a9b33d6a.jpg.html
Mod Team Puklus Napisano 20 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 20 Stycznia 2014 Widać, to fakt ale cóż sądzić, wygląda jak pęknięcia lakieru spowodowane ... ja wiem czym, błędem lakierniczym ?
Onthor Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Napisano 21 Stycznia 2014 A moze da sie jakos zetrzec lakier ( na lakierze mi nie zalezy a i tak bede malowal rame ja jednolity kolor ) i sprawdzic czy rama nie jest popekana? pasta polerska zdala by egzamin? Czy jakis papier scierny? Dzieki za wszystkie odpowiedzi Od razu mowie - takie pekniecia mam w 3, 4 miejscach.
Mod Team michuuu Napisano 21 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 21 Stycznia 2014 Jak na lakierze nie zależy to papier ścierny i szlifuj. To nie wygląda jak pękająca rama.
Onthor Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Napisano 21 Stycznia 2014 A o jakim granulacie najlepiej? Mi się wydaję że aluminium nie pęka w ten sposób, musiałbym chyba jakimś dłutem w to uderzać żeby tak pękło. mam nadzieje ze to lakier.
Mod Team Puklus Napisano 21 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 21 Stycznia 2014 Zależy który lakier pękł ... jak bezbarwny to można szlifować, jak bazowy nie ma sensu bo dotrzesz sie do alumunium. Aż tak ci to wadzi ?
Onthor Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Napisano 21 Stycznia 2014 Nie wadzi - po prostu wolę być pewny o swoje zdrowie i o to, że podczas jazdy przednie koło mnie wyprzedzi. Wolę być na 100% pewny. Taki już jestem
Mod Team Puklus Napisano 21 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 21 Stycznia 2014 Możesz opukać ramę w tym miejscu, przy takim pęknięcie materiału ramy na pewno by zmieniło dźwięk.
Onthor Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Napisano 22 Stycznia 2014 Cóż, "opukałem" jak ty to powiedziales, i dzwiek sie nie zmienia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.