General Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 A ja jak mam trenowac, zeby miec to co chce ? Kalistenika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Goral96 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 To za dwa miesiace jak sie wzmocnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 To za dwa miesiace jak sie wzmocnie hantlami? Po co? Przecież ćwiczenia masz stopniowane i jeżeli nie masz siły wykonać ostatecznej formy zaczynasz od najłatwiejszej formy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaspecrh92 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Skoro masz dostęp do internetu to poszukaj w sieci informacji o podstawach treningu siłowego, kulturystycznego czy kolarskiego. Jest masa artykułów i poradników na ten temat. Na YT jest masa filmików jak trenować i czym. Bo z tego co piszesz to wnioskuję, że Twoja wiedza jest minimalna, a tutaj tylko zdobędziesz złe nawyki i zaciemni Ci się ogólny obraz. Aby móc na forum coś pisać albo pozyskać informacje trzeba już mieć jakieś rozeznanie w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Czy to w siłowni czy w ćwiczeniach z własną masą ciała zaczyna się od elementarnych ćwiczeń ale z najłatwiejszym wariantem jakim możesz wykonać. Siadając ze sztangą z ciężarem od razu uczysz się złych nawyków, najpierw trzeba ruch pchania i ciągu wypracować, tak samo kalistenika, odpowiednie ułożenie nóg, rąk, napięcie mięśni a przedewszystkim oddychanie. Polecam zajrzeć na kfd jeśli szukasz treningu z hantlami masz tam pełen atlas z video, a kalistenika wystarczy wpisać w youtube i będziesz miał podstawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Goral96 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Ok na kfd i sfd juz trening hantlami omowilismy, ale mnie bardziej checi kalistenika, wiec poszukam trenigow . Tylko, ze nie mam drazka i uchwytow do pompek i do takich pompek na stojakach nie mam przyrzadow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Na tym polega kalistenika ze potrzebujesz tylko czasu, bo wszystko idzie zrobic na podlodze, krzeslach, stole. Kup sobie jesli masz ochote w to wejsc glebiej Skazany na trening, a jak nie to forum kalistenika polska i tam masz wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Goral96 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Dzieki, tylko nie wiem czy to mi wzmocni nogi do jazdy zakwami ? Ja jestem z tej chudszej budowy i nie jestem silowy lecz jestem dobry z jazda na niskich przelozeniach i szybko krecic . Moze cos doradzicie ? No i chcialbym wzmacniac stawy czyms zdrowym - suple z apteki polecacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Trening nóg :przysiady,wykroki,wspięcia itd. a jak wytrzymałościowo to również trening na rowerze Chcesz wzmocnić stawy: jedz zdrowo i rób ćwiczenia wzmacniające stawy, to tyle. Poczytaj trochę bo coraz bardziej szczegółowe pytania zadajesz, a bez podstawowej wiedzy sam odpowiedzi nie znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Goral96 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Ok dzieki. Polacze kalistenike z hantlami jako dwa zestawy - A kalistenika B fbw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marioslaw Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Skazany na trening to jakas udawanka z tego co wiem. Ja od listopada jechalem ogolnorozwojowke + bieganie lyzwy i inne formy ruchu. Teraz zaczynam wytrzymalosc w pon i sr rowniez FBW, a w piatki sila tez FBW. Do tego po kazdym treningu ok 200-400 brzuszkow, a w inne dni core training, ktory wykonuje zaraz po treningu aktualnie po rowerze, poniewaz wytrzymalosc budujemy poprzez dlugie godziny spedzone na rowerze. W kwietniu czas sie wziac w 100% za sile = 3 treningi silowe oraz cwiczenia na rowerze ukierunkowane na MOC, aby nigdy jej nie zabraklo. Pamietaj o rozciaganiu po kazdym treinngu nie w trakcie i nie przed. To tyle. chce wiedziec wiecej pisz na priv. POZDRO! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaspecrh92 Napisano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Co do wytrzymałości i dłuuugich godzin na rowerze to nie jest tak pięknie jak wielu uważa. Trzeba wiedzieć, że długie treningi w tlenie mogą spowodować obniżenie poziomu testosteronu. A z czym to się wiąże dla faceta to już chyba nie muszę pisać. Co innego zawodowcy, którzy są pod stałą obserwacją lekarską i maja dostęp do odpowiedniej suplementacji a co innego nieświadomy, młody amator, który może sobie jedynie zaszkodzić wyczerpującymi treningami. Osobiście uważam, że dla młodych są lepsze krótsze i szybsze dystanse, takie do 100 km niż jakieś wielogodzinne treningi. Takie dłuuuugie, wytrzymałościowe treningi są dobre dla facetów w okolicach 50, kiedy ten testosteron nie odgrywa tak istotnej roli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Goral96 Napisano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Jak będę bardziej doświadczony, to się do Ciebie Marioslaw zgłoszę. Dzięki wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Goral96 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Takie pytanie jeszcze mam, bo nie wiem czy dobrze robie. Wiec Pon, Sro, Pia - fbw i aeroby 30min Wto, Czw, Sob - interwaly typu HIIT Czy moge tak trenowac - silownia i rower ? I jak trenowac w sezonie ? Bede jezdzil i trenowal kalistenike. Wypowiedzcie sie i dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.