SSG90 Napisano 13 Stycznia 2014 Napisano 13 Stycznia 2014 Witam bez zbednego opisywania, czy to jest luz na bębenku czy na samym systemie zapadkowym? i czy da się ten luz jakoś zniwelować http://www.youtube.com/watch?v=1mBfb5Nahuc&feature=youtu.be
jahoo84 Napisano 13 Stycznia 2014 Napisano 13 Stycznia 2014 Cze kolego! Miałem taki sam problem i według moich doświadczeń luz jest na tym wianku z baryłkami. Ja u siebie wymieniłem łożysko w bębenku i nic to nie dało także możliwości była tylko jedna... nie naprawiałem tego tylko sprzedałem całe koła.
Rulez Napisano 13 Stycznia 2014 Napisano 13 Stycznia 2014 Prawdopodobnie masz luz pomiędzy osią piasty a wewnętrzną bieżnią łożyska w bębenku - całość bardzo lekko nasuwa się na oś.
Rulez Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Nowa ośka + łożysko w bębenku. łożyska są typowe, o ośkę można zapytać tu : http://www.dt4you.pl/page_inny10.php?osCsid=d0fcc7b20d7edc18858b1712d9a028ab
SSG90 Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Napisano 14 Stycznia 2014 czyli ośka + łożysko , a co z tym wianeczkiem z zapadkami? bo wydaje mi się że on też powinien zostać wymieniony , łożysko faktycznie może dawać taki efekt , Po prostu nie chcę wydać na to niewiadomo ile pieniędzy i dowiedzieć się że jeszcze coś będzie do wymiany . Ośka od 370 powinna pasować to koszt 37zł i te łożysko tak? , ostatnio na dt4 u brałem właśnie zapadki i sprężynkę , mogłem odrazu dokupić te łożysko...
Rulez Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 W Ełku na pewno znajdziesz sklep z łożyskami, w DT4you za łożysko przepłacisz, ośka to co innego . Nie wydaje mi się że trzeba wymieniać wianek, spróbuj mocno docisnąć bębenek i zobacz czy wtedy jest luz.od strony wianka. Sprawdź jeszcze w jakim stanie jest łożysko wewnętrzne (to z czerwonym uszczelnieniem). Ewentualnie sprawdź czy łożysko nie ma luzu w bębenku (powinno dać się wybić z lekkim oporem).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.