Skocz do zawartości

[piasta dt swiss] Luz na bębenku ?

SSG90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cze kolego!

Miałem taki sam problem i według moich doświadczeń luz jest na tym wianku z baryłkami. Ja u siebie wymieniłem łożysko w bębenku i nic to nie dało także możliwości była tylko jedna... nie naprawiałem tego tylko sprzedałem całe koła.

Napisano

Prawdopodobnie masz luz pomiędzy osią piasty a wewnętrzną bieżnią  łożyska w bębenku  - całość bardzo lekko nasuwa się na oś.

Napisano

czyli ośka + łożysko , a co z tym wianeczkiem z zapadkami? bo wydaje mi się że on też powinien zostać wymieniony , łożysko faktycznie może dawać taki efekt , Po prostu nie chcę wydać na to niewiadomo ile pieniędzy i dowiedzieć się że jeszcze coś będzie do wymiany . Ośka od 370 powinna pasować to koszt 37zł i te łożysko tak? , ostatnio na dt4 u brałem właśnie zapadki i sprężynkę , mogłem odrazu dokupić te łożysko... 

Napisano

W Ełku na pewno znajdziesz sklep z łożyskami, w DT4you za łożysko przepłacisz, ośka to co innego .

Nie wydaje mi się że trzeba wymieniać wianek, spróbuj mocno docisnąć bębenek i zobacz czy wtedy jest luz.od strony wianka.

Sprawdź jeszcze w jakim stanie jest łożysko wewnętrzne (to z czerwonym uszczelnieniem).

Ewentualnie sprawdź czy łożysko nie ma luzu w bębenku (powinno dać się wybić z lekkim oporem).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...