Hogg Napisano 12 Stycznia 2014 Napisano 12 Stycznia 2014 Planuję złożyć kółka, i zacząłem się zastanawiać nad doborem szprych. Konkretnie ich długości. Jest jakiś standard w kołach 29er czy w zależności od obręczy i piasty? Hm...Na razie chcę kupić obręcze, jak będzie kaska to szprychy i piasty. Pozdrawiam.
zadra1965 Napisano 12 Stycznia 2014 Napisano 12 Stycznia 2014 Długość szprych zależy od piasty i obręczy
Mod Team Puklus Napisano 12 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 12 Stycznia 2014 I to sie liczy ... używając kalkulatorów do tego przeznaczonych
Mod Team Puklus Napisano 12 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 12 Stycznia 2014 Po wpisanie w google tajemniczych symboli, pozwólcie ze przytoczę, bo mogą być wam obce, : "kalkulator szprych", wyświetlą sie wyniki. Można w nich znaleźć jak się okazuje kalkulatory szprych ... Ja osobiście używałem spoke mana w wersji 2.1 chyba i mnie nie zawodził. Troszkę chęci czasami.
Mod Team safian Napisano 13 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 13 Stycznia 2014 http://www.forumrowerowe.org/topic/23158-szprychy-kalkulatory-dlugosci-szprych/
Hogg Napisano 13 Stycznia 2014 Autor Napisano 13 Stycznia 2014 Dzięki wielkie. A co w sytuacji, gdy nie ma obręczy w tych, które obsługuje program (spokeMan) np. wtb frequency i23 ?
Mod Team Puklus Napisano 13 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 13 Stycznia 2014 W takiej sytuacji zaopatrujemy się w miarkę metryczną lub calową jeżeli warsie programu tego wymaga i samodzielnie dokonujemy pomiaru bądź szukamy na stronie producenta potrzebnych parametrów http://www.wtb.com/products/frequency-team syćko jest ... śyciuchno a ty powinieneś za lenistwo lub brak inicjatywy baniora chycić :devil: :devil:
Rulez Napisano 13 Stycznia 2014 Napisano 13 Stycznia 2014 Dokładnie, wystarczy trochę chęci, wiele danych jest dostępnych, choć nie od razu "na tacy" .
Hogg Napisano 13 Stycznia 2014 Autor Napisano 13 Stycznia 2014 Ok, dzięki raz jeszcze. PS Mam nadzieję, że koledzy zarażą się kiedyś wirusem zegarkowym i skorzystają z forum zegarkowego-wtedy ja będę miał szansę Was przećwiczyć Pozdrawiam.
Mod Team Puklus Napisano 13 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 13 Stycznia 2014 Jeżeli chudzi ci o daty i godziny wyświetlane na forum nie mamy na to wpływu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.