Skocz do zawartości

[Rower] Giant Revel 3 - Co wymienić/ulepszyć do amatorskiego XC

LeniwyKalafior

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej!
W tamtym roku zakupiłem ten oto model http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/revel.3/9167/49307/.
Na razie jeżdżę raczej rekreacyjnie ale chciałbym to zmienić. Co mógłbym wymienić z części aby pewniej i bezpieczniej jeździć. Chodzi mi głównie o jazdę po większych bezdrożach, leśne trasy rowerowe ale nie utwardzane do spokojnej jazdy tylko jakieś korzenie, błoto i piach itp.

Z góry dzięki i pozdrawiam:)

Napisano

Wymienia się to, co użytkownikowi nie odpowiada w danym momencie. 

A jeśli się pytasz co w mniemaniu forumowiczów mniej lub bardziej profesjonalnych będzie do wymiany, to Ci odpowiem - wszystko. Serio.

Nic w tym rowerze nie jest średnio-dobrej klasy, już nie mówiąc wyżej. Co oznacza, że przy ambitnej jeździe w takim terenie, wszystko, będzie za wolne, za słabe i się rozleci.

XCT z przodu, hamulce, koła, cały napęd, korba z plasteliny - słowem wszystko.

Ale nie przejmuj się, jeździj, coś się rozpadnie - wymień, jak się wkręcisz w temat, sprzedasz całość, dołożysz drugie tyle i założysz nowy temat :P

Napisano

Aha:) Ale rozumiem, że rama na razie powinna dać radę jako baza do wymiany poszczególnych części?
Nie uśmiecha mi się wydawać jednorazowo większej gotówki na lepszy rower a domyślam się, że ok 3000 zł musiałbym za nowy rower na moje potrzeby wydać :)

Napisano

Może materiał ten sam, jednak rama Talona jest wykonana w innej technologii, do tego Talon ma krótszy tylny trójkąt (czyli jest zwrotniejszy). Czy ten Revel ma mocowanie hamulca tarczowego ?

Niestety ten  Revel jest mało rozwojowy ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...