LeniwyKalafior Napisano 12 Stycznia 2014 Napisano 12 Stycznia 2014 Hej!W tamtym roku zakupiłem ten oto model http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/revel.3/9167/49307/.Na razie jeżdżę raczej rekreacyjnie ale chciałbym to zmienić. Co mógłbym wymienić z części aby pewniej i bezpieczniej jeździć. Chodzi mi głównie o jazdę po większych bezdrożach, leśne trasy rowerowe ale nie utwardzane do spokojnej jazdy tylko jakieś korzenie, błoto i piach itp.Z góry dzięki i pozdrawiam:)
Silver400 Napisano 12 Stycznia 2014 Napisano 12 Stycznia 2014 Wymienia się to, co użytkownikowi nie odpowiada w danym momencie. A jeśli się pytasz co w mniemaniu forumowiczów mniej lub bardziej profesjonalnych będzie do wymiany, to Ci odpowiem - wszystko. Serio. Nic w tym rowerze nie jest średnio-dobrej klasy, już nie mówiąc wyżej. Co oznacza, że przy ambitnej jeździe w takim terenie, wszystko, będzie za wolne, za słabe i się rozleci. XCT z przodu, hamulce, koła, cały napęd, korba z plasteliny - słowem wszystko. Ale nie przejmuj się, jeździj, coś się rozpadnie - wymień, jak się wkręcisz w temat, sprzedasz całość, dołożysz drugie tyle i założysz nowy temat
LeniwyKalafior Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Napisano 12 Stycznia 2014 Aha:) Ale rozumiem, że rama na razie powinna dać radę jako baza do wymiany poszczególnych części?Nie uśmiecha mi się wydawać jednorazowo większej gotówki na lepszy rower a domyślam się, że ok 3000 zł musiałbym za nowy rower na moje potrzeby wydać
Silver400 Napisano 13 Stycznia 2014 Napisano 13 Stycznia 2014 Tak, rama wydaje się być całkiem przyzwoita. Szkoda, że zapobiegawczo nie podali wagi, można by powiedzieć coś więcej.
LeniwyKalafior Napisano 13 Stycznia 2014 Autor Napisano 13 Stycznia 2014 Nie znam się za wiele ale tak przeglądałem inne modele marki Giant np. http://www.bikekatalog.pl/2013//rowery/2116/Giant.Talon.2/ z trochę wyższej półki cenowej i widze rama (chyba) ta sama, z tego samego materiału wykonana jest.To teraz przynajmniej wiem od czego zacząć
Rulez Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Może materiał ten sam, jednak rama Talona jest wykonana w innej technologii, do tego Talon ma krótszy tylny trójkąt (czyli jest zwrotniejszy). Czy ten Revel ma mocowanie hamulca tarczowego ? Niestety ten Revel jest mało rozwojowy ...
LeniwyKalafior Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Napisano 14 Stycznia 2014 Mocowanie ma. Na przedni tylko konieczna wymiana na inny amortyzator.
Rulez Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Nie zmienia to faktu, że ta rama jest z najniższej półki u Gianta i nie jest tym samym co Talon.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.