Skocz do zawartości

[obręcze] Sun Ringle Inferno 25 Welded Rim 29er czy WTB i23?

13kisiel13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam pytanie odnosnie obreczy z tytułu tematu: czy ktoś z was miał mógłby mi powiedzieć które obręcze będą lepszym wyborem do budowy lekkich i w miarę tanich kół 29er pod zastosowanie bezdętki w przyszłości? Jak wypadają one wagowo i jak z ich sztywnością?

Z góry dziękuje za pomoc.

Napisano

Dziękuję. Nie mogę tylko znaleźć niczego na temat Sunringle. Inferno mogę mieć za 200 zł za dwie dlatego zacząłem się nad nimi zastanawiać. Myślicie, że warto poświęcić fabryczną bezdętkowość na rzecz ceny? I jak wagowo wypadają Sun w porównaniu z WTB?

Napisano

Czytałem te artykuły. Jeśli chodzi o Sunringle to chodziło mi o opinie użytkowników, z Chainreaction widziałem ofertę. Czyli jednak WTB. Czy są one dostępne gdzieś w polsce?

Napisano

Będzie, a według mnie powinieneś rozważyć jak najbardziej WTB i25, różnica w wadze pomiędzy i23 a i25 jest, ale zakładając że weźmiesz mniejszy rozmiar opony,  lub o "biedniejszym" bieżniku - może sie okazać taki wybór zyskiem wagowym.
19mm szerokości wewnętrznej dla trekkingów/crossów powinno być, kto to w MTB widział :voodoo:

• Mod Team
Napisano

Tutaj (na mtbr) masz cały wątek o Frequency i23 i alternatywach. Nie wiem tylko skąd problemy team29er ze szczelnością tego setu, skoro zdecydowanie przeważają opinie, że to świetna obręcz na bezdętki.

Napisano

Żeby nie zakładać nowego tematu mam pytanie dotyczące obręczy mam problem z wyborem i kilka typów:
-WTB i19 badź i23
-AlexRims XD-Lite
-Mavic XM319
- Mach1 NEO Disc 29

Cena jest dość ważna ale wolę coś pewnego i dlatego pytam się czy coś znajdę sensownego w cenie 300-400zł za komplet obręczy ?

Napisano

Gdyby nie fakt że komplet frequency i19 zapłacisz więcej niż te 400zł to bym polecił. A tak to z podanych najlepszej wyjdzie komplet XM319. Na plus wychodzi że łączona jest spawem no i waga 490g. Neo Disc'i też fajne (ja nie narzekam) ale 40g cięższe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...