Skocz do zawartości

[śruby] Zamienniki do rogów KCNC BE1 -> starą śrubę rozerwało

AntyIdiota

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Po ponad 4 latach rozerwała mi się na pół(w szerz) śruba w rogach KCNC BE1(te lżejsze): http://allegro.pl/show_item.php?item=3863340440

Wcześniej słyszałem też trzaskania drugiej śruby, więc chciałbym je wymienić, ale może lepiej na jakieś inne. Chciałbym kupić jakieś tytanowe tylko obawiam się że mogą być za twarde dla gwintu(mogą być stalowe, byle wytrzymałe). Wiem że śruba w nich używana to M10, długość około 20mm. Niestety z tego co widziałem to trudno znaleźć takie śruby. Macie jakieś propozycje

Napisano

Jestem w innym mieście niż śruba w tej chwili i nie jestem w stanie zrobić zdjęcia, niemniej załączam grafikę poglądową:

kcnc_aluminum_bottle_cage_screws_5x15_mm

A co z twardością i wytrzymałością śrub, które teoretycznie nie były robione w zamyśle pracy w rowerze. Te śruba którą opublikował lyndowss będzie wystarczająco wytrzymała(jakieś normy czy coś takiego)?

Napisano

Zerwałeś śrubę po prostu. Pewnie był ze słabego materiału, aby obniżyć koszty, albo obniżyć wagę, lub jedno i drugie. Takie śruby z Ciastoramy to mają wytrzymałość 4.6. Powinna wystarczyć, ale jeżeli boisz się zerwania ponownie to kup taką z większą wytrzymałością. Polecam wtedy 5.8 Nie zerwiesz jej, jeżeli już to puści gwint w rogach. Uważaj z przykręcaniem. Bardziej wytrzymałych Ci nie polecam, bo nie ma takiej potrzeby, a poza tym są twardsze i możesz uszkodzić gwint wewnętrzny. W ogóle jeżeli już będziesz kupować to polecam sklep, który zajmuje się takimi rzeczami profesjonalnie. Nie polecam marketów! Tam masz tylko jakieś typowe śruby i masz tylko jedną/dwie klasy wytrzymałości. Znajdziesz tam tylko 4.6 i 4.8

Napisano

Szukałem po internecie m10x20 drobnozwojnych w tym sklepie co dałeś(rozumiem że tamta, to śruba z normalnym gwintem), ale nigdzie tego nie ma. Poszukam jakiegoś sklepu który się tym zajmuje i zadzwonię może będą mieć.

Napisano

Potrzebujesz drobnozwojnych? Ja tylko podałem przypuszczenie, że możesz mieć gwint drobnozwojny. Być może jest normalny. Jeżeli nie jest podane, że jest drobnozwojny to jest z typowym skokiem.

Napisano

Muszę się poradzić bo z BikeStacją trzeba ostrożnie:

Pytanie do artykułu: http://allegro.pl/show_item.php?item=3863340440

Witam,

Po ponad 4 latach rozerwała mi się na pół(w szerz) śruba w rogach kupionych od was(dokładnie jak te tylko wersja niebieska). Czy dysponujecie lub możecie zaproponować zamienniki które zarazem nie zniszczą gwintu i nie rozlecą się?

Pozdrawiam

Odpowiedź:

Moja odpowiedź:

Kupiłbym oryginalne, tyle że na Waszej aukcji rogów KCNC BE1(te lepsze) jest napisane że tam są śruby M10, a tu sprzedajecie śruby m8. Czy to pomyłka?

Pozdr

Bikestacja:

Witam,

Będą pasować.

To ja tego nie czaję. Faktycznie będą pasować? Bo mi się tu nie klei coś.

Napisano

Nie mam jak zmierzyć.Bikestacja mnie olała, brak odpowiedzi. Dzwoniłem też około 8 razy, nie odbierają. Jednakże śruby dostanę za free co prawda aluminiowe, pewnie te z modelu BE2, ale i tak super.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...