Skocz do zawartości

[Kurtka] Rogelli

KrossA7Wr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam do Was głupie pytanie :P a wstyd, ale kupiłem przez internet taką kurtkę 
http://www.mikesport.pl/rogelli-albareto-ultralekka-wiatrowka-rowerowa.html
Rozmiar XXL mam 185, po założeniu tej kurtki rękawy są dobre, tył tak samom fajnie nachodzi na pośladki. Natomiast przód wygląda jak za mała kurtka, chodzi o to że zamek z przodu kończy się na wysokości pępka. Kurtki rowerowe tak mają ? czy po prostu kupiłem za małą ? , dodam że nie było już większych rozmiarów. 

Kurtka może być tak skrojona - np kurtki Jeantexa, które mierzyłem - długi tył, krótki przód (mniej więcej kończący się na tej samej wysokości co Twoja). Idea krótkiego przodu (i długiego tyłu równocześnie) jest taka, żebyś pochylając się na rowerze w normalnej pozycji do jazdy miał na tyłku osłonę przed np wodą z ulicy, żeby nie odsłaniały Ci się plecy a przód jest krótki żeby nie zwijał się na brzuchu. 

Oczywiście jeśli taki krój Ci nie pasuje to lepiej wybrać inną kurtkę niż dopasowywać się do tej na siłę.

Czy masz dolną krawędź przodu na pępku gdy siedzisz na rowerze? Czy stojąc?

Już na zdjęciach widać, że jest ostro ścięta z przodu.

W tym sklepie można wymienić. Jak nie lubisz tego typu kroju, to możesz zobaczyć do działu dla biegaczy, tam są wiatrówki z tego samego materiału tylko krótsze o jakieś 6-8 cm z tyłu, ale dłuższe około 8-12 cm z przodu. Najważniejsze, żeby miały regulację u dołu.

• 3 tygodnie później...

Takie są ciuchy rowerowe własnie - krótsze z przodu, dłuższe z tyłu. Co nie zmienia faktu że od Rogelli bym się trzymał z daleka. Jak już szukasz czegoś nie drogiego to polecam firmę Nowatex. Mam kilka ciuchów od nich już dłuższy okres czasu i wad się nie dopatrzyłem. Dobrze wykonane, wytrzymałe no i nie drogie.

http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...