moni Napisano 11 Stycznia 2014 Napisano 11 Stycznia 2014 Hej, To mój pierwszy post, więc witam wszystkich Poszukuję nowej maszyny do jazdy w terenie (80% to lasy, wąskie ścieżki, drogi szutrowe, niewielkie hopy, podjazdy, itd., pozostałe 20% to niestety asfalt). Lubię jeździć szybko... Krótko mówiąc, szukam roweru, który nie będzie mnie w żaden sposób ograniczał (moja crossówka Kellys już mi nie wystarcza). Zastanawiam się, czy szukać fulla czy dobrego hardtail'a. Mam okazję kupić w dobrej cenie (5 tys.) Cube AMS 130 PRO z 2012 (nowy). Czy to będzie dobry wybór? Czy może szukać czegoś innego? Z góry dziękuję.
tomekvolvo240 Napisano 11 Stycznia 2014 Napisano 11 Stycznia 2014 do Twojego stylu jazdy polecam dobrego HT.
Mod Team durnykot Napisano 11 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 11 Stycznia 2014 Mam okazję kupić w dobrej cenie (5 tys.) Cube AMS 130 PRO z 2012 (nowy). Czy to będzie dobry wybór? Zależy pod jakim względem. Jeśli szukasz roweru do eksploracji gór, trudniejszych szlaków i nie jesteś nastawiano na szybkość i sprawność- to tak. Jeśli jednak szukasz roweru do typowego XC ( cross country) to raczej nie. Powody: - dosyć duży skok- specyfikacja terenowa opisana przez Ciebie nie wymaga aż takiego skoku - zawieszenie dosyć podatne na bujanie, co powoduje znaczne straty w sprawności roweru ,a jeżdżenie cały czas na włączonej blokadzie mija się z celem - znacznie większa masa niż HT Jeśli chcesz fula to ze skokiem max 100 mm- większy nie będzie Ci potrzebny.
Rulez Napisano 11 Stycznia 2014 Napisano 11 Stycznia 2014 Gdyby to był twój rozmiar : http://www.decathlon.pl/rockrider-99-id_8200459.html
moni Napisano 11 Stycznia 2014 Autor Napisano 11 Stycznia 2014 Dzięki za cenne uwagi. Poszukam konkretnych modeli i zwrócę się z prośbą o pomoc w wyborze Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.