kporys Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Siemka, widziałem temat odnośnie klocków, ale zbyt wiele z niego się nie dowiedziałem. Jakie możecie z doświadczenia (lub nie) polecić klocki do hamulców z tematu, które nie tyrają znacznie tarczy, ale są dość wytrzymałe (z 4kkm) i ich siła hamowania jest zadowalająca. Myślałem nad jakimiś półmetalikami jak mam teraz, ale jeśli organiki wytrzymują podobnie, to również je rozważę. Moje typy to: http://allegro.pl/klocki-hamulcowe-unex-do-hayes-ryde-i3849000969.html http://allegro.pl/klocki-baradine-oh-ds40-do-hayes-stroker-ryde-i3803642553.html http://allegro.pl/zeit-klocki-hamulcowe-polmetaliczne-hayes-ryde-i3797668157.html http://allegro.pl/klocki-accent-hayes-stroker-ryde-polmetalowe-i3850287929.html Jak widać, nie zależy mi żeby wydać dużo, ale jeśli będzie coś naprawdę godnego uwagi, to przemyślę sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Ja zrobiłem kilkaset km w tym (w górach) na takich: http://allegro.pl/jagwire-comp-hayes-stroker-ryde-polmetaliczne-i3860899170.html W sumie hamują nieźle, mokre jakoś dużo nie tracą. Zużycie niewielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 11 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Lepiej hamują niż seryjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Mam te Zeit'y w hamulcach hayes stroker trail i hamują porównywalnie z oryginalnymi metalicznymi (może minimalnie słabiej). Nie hałasują mocno (sporadycznie zapiszczą jak jest mokro lub mróz). Zużycie też nie jest duże. Ogólnie jestem z nich zadowolony. Używane w fullu do enduro w górach z tarczami Ashima Aro 203mm, w każdych warunkach, nie oszczędzane. Aczkolwiek nie jeżdżę agresywnie także katowane specjalnie też nie są. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 11 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Dzięki za opinie. Ile tak "pi razy oko" na nich przejechałeś? Uzywał ktoś tych Unexów organicznych lub Ashimy półmetalicznych? Edytowane 11 Stycznia 2014 przez kporys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Ciężko powiedzieć bo przestałem liczyć kilometry jakieś parę lat temu. Mam je nieco ponad rok. Kilometrów może kilkaset (szacunkowo ok. 700 +/- 200km), więc nie tak dużo. Aczkolwiek jeżdżę przez cały rok w każdych warunkach i głównie po górach. Także widziały sporo błota, deszczu i śniegu (warunki najlepiej widoczne w mojej galerii). Póki co zostało mi ich jakieś 70%. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matiufo Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Używam klocki rwd spiekane moc większa niż w oryginałach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Lepiej hamują niż seryjne? lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 A co powiecie o Ashimach półmetalicznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Miałem - znikly podczas jednego wypadu w mokrych warunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Dobra, prawdopodobnie wybór padnie na Jagwire'y, więc byłbym wdzięczny gdyby ktoś jeszcze się o nich wypowiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wierzba6 Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Ja wlasnie zalozylem clarksa metaliki do moich dyno sportow, mam pytanko, zaraz po zalozniu slychac lekkie tarcie o tarcze, nie da sie tego nijak wyregulowac ani klockow rozepchac, to norma? Dotrzec sie musza czy cos w tym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Używał ktoś może Accentów półmetalicznych? Edit: Ok, już znalazłem. Edytowane 25 Stycznia 2014 przez kporys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk606 Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 A Stroker Ryde + Baradine-klocki hamulcowe Hayes RYDE GOLD (2012) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oofol Napisano 30 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Mozesz spie podzielic kolego jakie klockizakupiles i jak sie sprawuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi