algra7 Napisano 1 Czerwca 2006 Napisano 1 Czerwca 2006 witam, otóż mam mały problemik... chciałabym wymienić licznik w rowerku, obecnie mam sugmę 401, która mnie niemiłosiernie wnerwia, bo ma mało funkcji i o chwilę się wypina komputerek... :/ jednak mam problem z odpięciem czujnika, który zakłada się na szprychę... a wygląda to tak: help me, bo nerwicy dostane z tym licznikiem:P a nie bede jezdzic z dwoma czujnikami
Biera Napisano 1 Czerwca 2006 Napisano 1 Czerwca 2006 1. Wlaściwie to nie musisz wymieniać czujnika - one wszystkie są takie same 2. jak już chcesz wymienić to weź śrubokręt i przy jego pomocy zsuń delikatnie tą metalową płytkę na dół - po tym zabiegu powinien już łatwo zejść. zacznij od góry przy tym takim odgięciu blaszki. Musiałbym go obejrzeć z bliska bo nie pamiętam dokłądnie jak wygląda to pod blaszką ale nie powinno być problemów Pozdrawiam
algra7 Napisano 1 Czerwca 2006 Autor Napisano 1 Czerwca 2006 wlasnie, tylko ta metalowa plytka za nic w swiecie sie nie chce zsunac stamtad... delikatnie czy nie delikatnie - nie zsuwa sie... albo ja nie umiem tego zrobic
Biera Napisano 1 Czerwca 2006 Napisano 1 Czerwca 2006 to przyłóż husteczke, tak żeby nie zalać szprych, koła i obręczy i sproboj wlać tam kapke wd-40. a pozniej pod katem prostym nacisnij delikatnie (jak przylozysz siłe to sie zakleszczy) do tego odgięcia. Nie mneij jednak nadal jestem zdania że nie ma sensu wymiana tego:)
grzybek Napisano 1 Czerwca 2006 Napisano 1 Czerwca 2006 To nie jest żaden czujnik, tylko magnes. Wcale nie musisz go wymieniać. Bez problemu możesz go używać z nowym licznikiem.
szakq Napisano 2 Czerwca 2006 Napisano 2 Czerwca 2006 jak i zkazdym innym licznikiem ja ostatnio zdejmowalem go bo zmienailem kolo i nacislem na tym odgietym fragmencie srubokretem nawet nieduzym takim 10cm i zeszlo bez problemu po zsunieciu blaszki pozostalosc z magnesem po porstu sie pociaga i wyskakuje ze szprychy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.