Skocz do zawartości

[ubrania na rajd] Rajd rowerowy dookoła polski - co mieć ze sobą?

hehe12

Rekomendowane odpowiedzi

Wybieram się na rajd rowerowy dookoła polski lipiec/sierpień. Tylko co mi będzie koniecznie potrzebne na takim rajdzie? Będziemy nocować schroniskach więc ciuchy mam gdzie wyprać. Mam koszulkę rowerową, spodnie. Będziemy jechać jeśli będzie deszcz, więc jakaś kurtka chyba by się przydała. Potrzebuję małem pomocy żeby dobrać wszystkie konieczne rzeczy. Nigdy w takich rajdach nie uczestniczyłem i chcę się zaopatrzyć w potrzebne ubrania. (sprzęt który może mi się przydać to sobie poradzę z wyborem, ale jak się ubrać ;) )

Wystarczy aby bielizna i to co jest blisko ciała było x3

Jeśli chcesz jechać w deszczu to byty muszą być x2 gdyż w schronisku nie będziesz paradować w skarpetkach.

Ciepła odzież może być x2 czyli jakiś cienki polar + bluza softshell

Komplet przeciwdeszczowy x1 włączając w to spodnie bo jak jest ponad 25 stC to fajnie się jeżdzi w deszczu ale jak temperatura oscyluje przy około 10 stC to nogi warto mieć suche i zabezpieczone od wiatru.

Rękawiczki x2 czyli z krótkimi i długimi palcami

Jeśli jeżdzisz w kasku to jakaś chustka zabezpieczająca cię od słońca ale też przydatna w deszczu.

Jeśli jeżdzisz bez kasku po polecam zamiast chustki kapelusz outdoorowy

Dres albo bieliznę antypotną lub termiczną do spania chyba, że preferujesz inny strój na noc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...