LUKASZ1980 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Witam,rozglądałem się za RR.Szukałem pisałem do różnych sklepów,a tutaj dostałem odpowiedź o takiej treści. WitamNiestety przed chwilą dostałem informację od dystrybutora, że Judy Butter oraz olej Red Rum są już nieprodukowane, zostały wycofane z oferty. Moje pytanie to czy to prawda,może ktoś ma jakieś wieści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Skoro dostałeś info od oficjalnego źródła na Polskę czyli od dystrybutora to musi być prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Zamiast Judy Butter mozesz uzyc smaru RST, ktory powinien byc w ofercie sklepow wspolpracujacych z Velo. Smar ten stosowalem w widelcach wymagajacych smaru stalego - sa inne zamienniki "nierowerowe" ale ten jest akurat produktem "amortyzatorowym", jesli zalezy Ci na zgodnych produktach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 9 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Zamiast red ruma można używać Fox Fluid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKASZ1980 Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Tutaj macie rację,tylko mnie zastanawia czemu rezygnują .Do serwisu zalecają ,a nie będą go produkować.Trochę to dziwne,ale może za mało wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 9 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Pewnie był za dobry a w konfekcji(czy tam produkcji) za drogi... Lepiej żeby amorki szybciej padały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Najprawdopodobniej zastapia go czyms innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Centek Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 A może nie wycofali go z produkcji tylko ze sprzedaży i tylko autoryzowane serwisy RS będą miały do niego dostęp. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o $ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 A kto tego używał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 16 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Używam go od zawsze, do gąbek i do sprężyny. Jakoś nie narzekam na zużycie, złą pracę, nieszczelności etc. Fox z resztą w identyczny sposób zaleca używania float fluid, to ten sam typ oleju. U nas zawsze ktoś wynajdzie uzasadnienie dla smarowania margaryną i kujawskim a i to też nie za często, byle tylko przyoszczędzić kilka złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 A ja nie używam Zalewam RS Motorexem i nigdy nie narzekam ponieważ mnie nie zawiódł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Oryginalnej oliwki Shimano (taka jak w nowych łańcuchach/częściach) też nie da się kupić, a jest świetna. Może RS poszedł tą samą drogą Albo po prostu opracowali lepsze smarowidła. Swoją drogą cena tych specyfików była zbyt wysoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiomek Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 w łańcuchach? przecież ona się klei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Klei nie klei, zobacz ile kilometrów na tym przejedziesz Wystarczy usuwać syf i jeździć. Poza tym nie spotkałem jeszcze DOBREGO smaru, który by nie zbierał syfu bez regularnego czyszczenia. Nie wiem tylko czy w OEM-ach jest ten sam specyfik, ale chyba tak. Jak kupowałem swój ostatni rower, to bardzo długo nie smarowałem łańcucha. Nie zbiera syfu np. smar Finish Line Ceramic Wax Lube, ale on w rowerze mtb ulatnia się po 20 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Wax to parafina, tylko sucha szosa. Nie sądzę, żeby zakończyli produkcję linii olejów i smarów, kasy nigdy za mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Dzięki za cynk z tym Red Rumem. Do mojego widła Rock Shox kazał lać akurat tylko i wyłącznie ten specyfik bez oleju. Z tym wycofaniem z oferty chyba coś jest na rzeczy, bo nawet w sklepach było mi go dość ciężko znaleźć. Zamówiłem 2 szt. W połączeniu z tym, co mam w domu, starczy na kilka lat ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Ja użyłem ostatnio do gąbek Motul 15W, ale to pierwszy serwis mojego RS Recon silver , więc porównania nie mam. Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.