Sebaqwerty Napisano 9 Stycznia 2014 Napisano 9 Stycznia 2014 Witajcie, mam taką małą sprawę. Mianowicie na obręczy koła mam taki osad, którego nie mogę się w żaden sposób pozbyć. Macie może jakiś specyfik, którym to wyczyszczę? Podsyłam fotę
Mod Team michuuu Napisano 9 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 9 Stycznia 2014 To nie osad a ząb czasu ją nadgryzł.
zadra1965 Napisano 9 Stycznia 2014 Napisano 9 Stycznia 2014 W sklepie motoryzacyjnym kup pastę polerską średnio ścierną .
seraph Napisano 9 Stycznia 2014 Napisano 9 Stycznia 2014 Dokładnie - zaśniedziała. Możesz papierem ściernym to zedrzeć zaczynając od grubego, a kończąc na polerowaniu całkiem drobnym - może i wodnym na błysk jak Ci się chce. Lub właśnie pastą polerską skończyć. Niestety bardzo w takiej robocie przeszkadzają nyple i wokół nich, jeśli nie rozpleciesz koła, jest bardzo ciężko elegancko to dotrzeć. Niemniej jednak nie polecam tak leciwego koła rozplatać, bo szprychy do wymiany pójdą na 100%.
Mod Team michuuu Napisano 9 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 9 Stycznia 2014 Dokładnie - zaśniedziała. Może to jest felga stalowa? Mianowicie na obręczy koła mam taki osad Ile lat ma to koło/rower? Felga alu czy stal? Bo wygląda lekko rudo.
Sebaqwerty Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Napisano 9 Stycznia 2014 Felga jest aluminiowa. Koło ma ok. 1,5 roku.
Mod Team Puklus Napisano 10 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 10 Stycznia 2014 Można przeczuchrać papierem ściernym na mokro ok 400 lub mniej bądź więcej w zależności od stanu obręczy, później tylko polerka. Wiadomo najlepiej i najszybciej by było bez szprych ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.