Scarper Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Witam, planuję zakupic opony do max 70zł, mam rower MTB, ale ostatio jeżdze dużo po asfaltach,szutrach i potrzebuję oponek na takie warunki, oczywyście bedę jeździć po suchym, Mój wybór padł na schwalbe land cruiser 26x2,0, mam je za 32zł sztukę, oczywiście koło rozmiar 26cali, szerokość obręczy to 25mm.Proszę o wasze propozycję i opinie na temat tej opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Na modelu Schwalbe Land cruiser przejechałem łącznie około 15 tyś km na kołach 26 i 28 cali. Jesli ważysz nie więcej niz 75-80 kg to lepsza była grubość 1.75 cala . Bardzo uniwersalna opona . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Mam obrecz 25mm wg tabelki musze miec 2.0, po lesie się boje jeździc, ostatnio jak wieczorem jechałem to zaliczyłem glebe przez kłodę, miałem latarkę, ale to było za zakrętem, więc teraz sobie trochę po twardych drogach pojeżdze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Popatrz też na modele schwalbe Marathon.W swoim trekingowym obecnie mam w rozmiarze 28x1.5 cala i na asfalcie super , na lesnych ściezkach tez jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Race King 2.2 - opinie na forum trzeba poszukać(szybkosc/wytrzymalosc na scieranie/dobra przyczepnosc na asfalcie oraz terenie praktycznie kazdym suchym , Trzeba uwazac na kamienie badz co kolwiek innego co moze na rozciąć ściankę boczną opony. To jej jedyny minus. Wersja drutowa ok 40 zł allegro warto sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojott Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ja z kolei polecam Schwalbe Big Ben 2.15. Mam ją z tyłu od kilku miesięcy, jeżdżę głównie po asfalcie, czasem leśne i pole drogi, i złego słowa nie mogę o niej powiedzieć. Bardzo komfortowa. Najtańsza wersja od ok.70zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Mam Big Apple, więc Big Ben byłby ok. Ale to stosunkowo dość droga opona. Land Cruiser będzie dobrą oponką. Będzie pasować na Twoją obręcz. Jeździłem trochę po szutrach na Schwalbe SIlento... Dawała radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Smart Sama też możesz za 47zł kupić. Nie wiem czy to coś zmienia, ale czy ten Land Cruiser zawsze był robiony z mieszanki SBC? Miałem ją w Rapid Robach i długiego żywota nie miała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Mam Smart Sam zarówno w rozmiarze 2.1 jak i 1.6". Zbyt terenowy bieżnik na szosę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Kurcze chce wydać max 70zł, drobne na biurku leża i się kurzą, sam bilon. Przepraszam że wcześniej tego nie napisałem. Kupiłem land criusiery, powinny przyjść w poniedziałek. Można zamykać! Big Bena kupię jako opony do 2 roweru więc będe miał porównanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.