Skocz do zawartości

[opona] Kenda Khan z K-SHIELD

stawek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Na dniach planuje zakup opony Kenda Khan z opcja "antyprzebiciowa" zwaną K-SHIELD. Najprawdopodobniej zamówiłe ją przez internet i tutaj mam do was pytanie. Jak rozróżnić oponę z K-Shield od zwykłej ? I czy w ogóle warto kupować ta z K- SHIELD czy lepiej kupić zwykła (bez warstwy antyprzebiciowej) ale lżejsza ?

Napisano

Nie nie będę go dużo nosił ani się ścigał. To chyba mam już odpowiedź :)

Dzięki.

A wie ktoś jak rozróżnić zwykła od antyprzebiciowej (K-shield) ?

Napisano

Witam. Na dniach planuje zakup opony Kenda Khan z opcja "antyprzebiciowa" zwaną K-SHIELD. Najprawdopodobniej zamówiłe ją przez internet i tutaj mam do was pytanie. Jak rozróżnić oponę z K-Shield od zwykłej ? I czy w ogóle warto kupować ta z K- SHIELD czy lepiej kupić zwykła (bez warstwy antyprzebiciowej) ale lżejsza ?

Kende Khan antyprzebiciową odróżnisz po kolorze tej wkładki (chyba niebieska) i po wadze opony. Jest znacznie cięższa od wersji bez wkładki. Jeździłem na KK przez miesiąc, wyjątkowo beznadziejna opona. Nie polecam, ze względu na wagę właśnie.

Napisano

To zostaje przy KK :) Nie ukrywam, że szukam jakiejś budżetówki.

Opona w zasadzie tylko do suchego asfaltu. Nie wiem jakie to ma znaczenie ale u mnie jest sztywny widelec (nie ma amora).

Napisano

Jeździłem na KK przez miesiąc, wyjątkowo beznadziejna opona. Nie polecam, ze względu na wagę właśnie.

Stwierdzenie o "wyjątkowej beznadziejności" tylko z powodu wagi jest tak absurdalne, że aż nie będę komentował.

W przypadku sprzętu na szosę u mnie opony miały być bardzo solidne, ładnie oraz cicho się toczyć i takie też się sprawdziły KK. Nie mam do nich absolutnie żadnych ale, pomimo, że zdarza się nie raz zjechać z szosy na trudniejszy teren.

Napisano

Dzięki koledzy za wasze opinie na temat ww opony. Postanowiłem, że zakupię drugi raz KK.

Mam ją już na tyle i sprawuje się bardzo dobrze więc nie będę nic kombinował. Jak to mówią lepsze wrogiem dobrego, a w tej cenie chyba nie mam zbyt dużego wyboru. Na kolejny sezon mam nadzieję, że kupię nowy rowerek wtedy popatrze za jakimis konkretnymi oponami, ale na mojego rupcia te będą póki co wystarczające. Jeszcze raz wielkie dzięki. Można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...