krystiancross Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Witam. Posiadam amortyzator Marzocchi Bomber 66R z 2005r 170mm skoku, lecz tak naprawdę nie wiem czy jest powietrzny czy olejowy. Jeżeli to się przyda to jeszcze sprzedający napisał o nim to: (HSCV+SSVF) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichu Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) W lewej goleni masz tłumik ssvf czyli ogolnie lipa, ale możesz dopompować powietrze do tej lagi bo w środku jest już sprężyna. W prawej ladze mas tłumik HSCV czyli ogolnie super sprawa i masz tam regulację tłumienia. Reasumując jest powietrzno-sprężynowo-olejowy:D Ogolnie 66r bardzo fajny amor, tylko strasznie wysoki. Edytowane 7 Stycznia 2014 przez Wichu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystiancross Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Ostatnio dość mocno zaczął hałasować przy wbiciu i trochę przy wybiciu, co może być przyczyną ? Słyszałem, że dobrze jest chociaż raz na tydzień nie wbijając go wypuścić ''resztki powietrza'' czy to prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichu Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Powietrze nic do tego niema. Może sprężyna się jakoś przekręciła i wali po ladze od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystiancross Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Tylko najgorsze jest to, że nie wiem jak go rozebrać (i szczerze mówiąc nie zamierzam) a w okolicy ciężko o jakiś serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichu Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Ale to w niczym nie przeszkadza, niech sobie wali. Też miałem takie 66 i tez waliły. Teraz wkładają takie osłonki z gumy, a wtedy nie zakładali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystiancross Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Sorki, że tak wypytuje ale jest to mój jeden z pierwszych ''lepszych'' sprzętów i chce żeby mi trochę posłużył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichu Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Spoko, on jest super a olej możesz wymienić raz na rok, żeby nie powiedzieć nawet 2 i nic mu nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystiancross Napisano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 (edytowane) No to wtedy będzie trzeba szukać jakiegoś serwisu, bo mam go już rok, a nie wiadomo jak z poprzednim właścicielem. Edytowane 8 Stycznia 2014 przez krystiancross Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackeez Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Dlaczego nie chcesz go rozkręcić? Nikt nie mówi, że musisz go rozbierać na części pierwsze, sprężyne możesz owinąć wykręcając tylko jedną 'śrube' od góry ;-) przy okazji będziesz mógł zajrzeć do środka, polecam się zainteresować - na przyszłość z pewnością się przyda pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi