MaŁoŚ86 Napisano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 cze mam pytanko czy cantilever xtr są lepsze od od tektro quartz mt 10?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snack Napisano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabo Napisano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 A dlaczego nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Canti to archaiczna konstrukcja, tego juz nikt nie uzywa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 A dlaczego nie? Mają mniejszą siłę, wynika to z konstrukcji samego ramienia. W v'kach jest długie więc jest większa siła hamowania przy mniejszej sile potrzebnej do aktywowania hamulca. 2000 post mi dziś stuknął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabo Napisano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Mają mniejszą siłę, wynika to z konstrukcji samego ramienia. W v'kach jest długie więc jest większa siła hamowania przy mniejszej sile potrzebnej do aktywowania hamulca. Okej, ale ponoć mają za to lepszą modulację... Ja nie miałem okazji jeździć nigdy na dobrych cantileverach, tylko jedynie takich z supermarketu, a to na pewno różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 i nawet niezle wyregulowane na niezlych klockach uniemozliwiaja praktycznie uzywanie jednym palcem ale dlatzego akurat tektro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Ja kiedys mialem firmowo przez producenta założone canti DEORE LX i coz moge powiedziec hamowały lepiej niz moje pozniejsze V-ki Alivio 02' + klamkomanetki alivio.... Największą wadą cantileverow to ze ich regulacja przysprza więcej problemów niż v-ki oraz dosyc często się zdarza ze pęka linka..:/ Na twoim miejscu nie v-ki wymienil bym na lepsze vki:) i to na tyle tych xtr-ow z allegro nie kupuj... bo to troche bez sensu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacak Napisano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Kiedyś tylko canti produkowano i po doswiadczeniach z pekajacymi od obciazenia linkami pomyslano nad dluzszymi ramionami i w ten sposob mamy V-ki Sam posiadalem XT-ki w tym systemie i notorycznie pojawial sie ten problem Z tego powodu najlepiej sie rozgladnac za jakimis V-kami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Canti to archaiczna konstrukcja, tego juz nikt nie uzywa... Z tego, co się orientuję, w rowerach przełajowych nadal stosowane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 wes V-ki sa lepsiejesze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Z tego, co się orientuję, w rowerach przełajowych nadal stosowane... A no są stosowane cały czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 ale v-ki są lepsze . można tanio kupić komplecik naprawde dobrych hampli ( lx za 49 PLN sztuka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.