Skocz do zawartości

[Hamulec mechaniczny] TEKTRO AQUILA R Problem zacisk nie łapie .

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć ,  Otóż kpiłem dziś hamulec mechaniczny tył tektro aquila r w zestawie z tarcz a 160mm i adapter. Problem polega na tym , że jak skręciłem wszystko to szczęki łapią za samą górę tarczy , nie mam możliwośći aby go obniżyć , jaka może być przyczyna? Dodamjeszcze , że rama to ns metropolis 2009 . 

Pozdrawiam!

Napisano

no właśnie wydaje mi się , że jest dobry i co do zamontowania to też okej bo tylko z jednej strony mogę go przykręcić bo z drugiej nie ma miejsca .

Napisano

Ale właśnie chodzi o to , że jak to zrobię o jest tak samo ;( a od dołu nie założe bo przeszkadza mi w tym obudowa od zacisku . Czy źle Cię zrozumiałem?

• Mod Team
Napisano

Tak czy inaczej nie wiem czy nie widzicie ale nie da sie zacisku dać niżej ... bo przecież zahaczy o mocowania ... trzeba najpierw obrobić to ... IS

Napisano

Starałem się, ale przeszkadza  bo przecież zahaczy o mocowania i lipa , większa tarcza jedynie wchodzi w gre lub rama , wolę tarcze;) Jak myślicie 180 będzie ok czy za mała?

• Mod Team
Napisano
albo adapter do tarczy przedniej 160 IS-PM ?? powinien obniżyć

Niektórzy to naprawdę patrzą ale nie widzą ... :P

Większa tarcza ... jak to było spawane i nie odprężone, to większa tarcza by mogła wyrwać to mocowanie z ramy ... ogólnie trochę lipa jak by został przy 160 a nawet 140, no ale trzeba wziąć pilnik i wyżłobić miejsce na zacisk.

Napisano

No dobra , wezmę się jak będę miał wolne od pracy i w razie czego odezwę się do was , wyżłobić tylko na hamulec żeby zszedł niżej i dziury na adapter wywiercić? 

• Mod Team
Napisano

Wiesz co dziur bym nie ruszał, chyba ze nie będzie wyjścia, jak masz inne adaptery zobacz ile brakuje itd ... może da sie to jakoś połatać a jak nie, to będzie trzeba pomyśleć co z tym fantem zrobić.

Napisano

Przemyślałem sprawę no i raczej nie będę nic robił z tą ramą , jedyne co to ją najwyżej zmienię na inną, ale może ktoś mi podpowie bo ja uważam, że jak dam większą tarczę to nie będzie problemu Emeryt wyżej pisał , że odpada bo może być nie odprężone i nie wiadomo jaki spaw, ale zaryzykuje , jak się połamie to będzie zachęta na wymianę ramy;) Więc uważacie , że 180 będzie ok czy jeszcze większa :whistling: Pozdrawiam;)