spyker34 Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Witam. Zwracam się z takim pytaniem czy ten czas bez śniegu jest dobry na wyrobienie formy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Jak najbardziej Każdy czas jest dobry i nie tylko zresztą, żeby ćwiczyć, jeździć, biegać, pływać itd., itd., ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Żaden ze mnie specjalista od treningu, ale ja to widzę z własnego doświadczenia tak - jeśli masz zamiar jeździć także wtedy, kiedy śnieg już spadnie, to czemu nie. Bo jeśli teraz się najeździsz, spadnie śnieg, 2 miesiące nie będziesz trenował to potem od nowa musisz budować formę, ale na pewno będzie łatwiej niż gdybyś nie jeździł wcale. Poza tym jeśli będziesz jeździć to musisz mieć świadomość, że szybciej osiągniesz szczyt i możesz się zajechać w połowie sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Witam. Zwracam się z takim pytaniem czy ten czas bez śniegu jest dobry na wyrobienie formy ? Uważam, że koniunkcja gwiazd wyklucza obecnie JAKIKOLWIEK trening. Musisz poczekać aż Saturn wejdzie w fazę Merkurego, a i wtedy delikatnie - żeby nie naruszyć równowagi astropsychofizycznej i nie przeciągnąć struny wszechświata. *uwielbiam pytania w stylu "czy warto się ruszać"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyker34 Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Żaden ze mnie specjalista od treningu, ale ja to widzę z własnego doświadczenia tak - jeśli masz zamiar jeździć także wtedy, kiedy śnieg już spadnie, to czemu nie. Bo jeśli teraz się najeździsz, spadnie śnieg, 2 miesiące nie będziesz trenował to potem od nowa musisz budować formę, ale na pewno będzie łatwiej niż gdybyś nie jeździł wcale. Poza tym jeśli będziesz jeździć to musisz mieć świadomość, że szybciej osiągniesz szczyt i możesz się zajechać w połowie sezonu. No to super. Akurat staram się jeździć w każdej wolnej chwili . Z dystansami nie mam problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Obecnie staraj się jeździć w strefie tlenowej i wyrabiaj bazę przed szlifami przed początkiem sezonu. Więc w skrócie jak najwięcej km, w miarę spokojnym tempem bez jakiś mocnych akcentów, na które przyjdzie czas później, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 czy dobrym sposobem na wyrobienie sobie teraz formy będą trasy ok 80 km i ok 800m w pionie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 *uwielbiam pytania w stylu "czy warto się ruszać"? jak zwykle najlepsze drobnym drukiem hahahaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyker34 Napisano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Dzięki za porady . Także zaczynam wyrabiać foremkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.