Skocz do zawartości

[Pedały] prawa oś XTR 980

Michauuu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!

ostatnio podczas jazdy w terenie spadł mi prawy pedał z osi,a w serwisie rzekli,iż potrzebna jest nowa. na ebay znalazłem takie http://www.ebay.com/itm/ROCKBROS-Titanium-Ti-Pedal-Spindle-Shimano-XTR-PD-M980-/251069433102?pt=US_Pedals&hash=item3a74e7850e#shpCntId lecz nie uśmiecha mi się wydawanie takiej kwoty na osie. Ma ktoś może takową na sprzedaż albo wie,gdzie mogę taką dostać? Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Tytanowe ośki sobie odpuść, kilka osób je miało i wszystkim padły, są dosyć miękkie i wycierają się lub odgniatają momentalnie w miejscu gdzie pracują łożyska, zdarza się też że lubią sobie pęknąć w tym najcieńszym miejscu.

Masz gdzieś fotki starej ośki? Trzeba się bardzo postarać żeby spadła, musiałaby pęknąć. Trzymam kciuki za szukanie używki, bo to chyba najlepsza opcja.

• Mod Team
Napisano

Shimano rzadko pękają w ten sposób ale 980 to wyjątkowo słaby wypust, też się z nimi męczę.

Jutro postaram się pomierzyć czy od 540-stek da się podmienić całą oś z łożyskiem. Ale na 90% się różnią bo kiedyś temat się już przewinął na forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...