iamkucharz Napisano 6 Stycznia 2014 Napisano 6 Stycznia 2014 Cześć, Na początku chcę zaznaczyć że przeszukałem już forum w poszukiwaniu odpowiedzi. Chodzi o to że już zrobiłem na oponie Rapid Rob ponad 1000km. Dziś kiedy wróciłem na bieżniku zauważyłem żółte znaczniki. Czy te znaczniki oznaczają że już czas na wymianę ? Sam już wiem że i tak czas na wymianę ale z czystej ciekawości chcę wiedzieć czy producenci opon rowerowych używają takich znaczników ?
derwisz Napisano 6 Stycznia 2014 Napisano 6 Stycznia 2014 Nie wygląda na specjalnie zajechaną, ale to ciekawe, miałem z 5 takich opon i w żadnej nic takiego nie było.
seraph Napisano 6 Stycznia 2014 Napisano 6 Stycznia 2014 No mój tylny Rocket Ron wygląda dużo gorzej, ale po 2 tys km, mimo to nie śpieszy mi się ze zmianą - raczej powędruję na przód i tam skończy żywot. Mi też nic takiego żółtego się nie pokazało, a Schwalbe to Schwalbe. Może to po prostu źle wymieszana mieszanka, z której zrobiony jest bieżnik i wyszedł kauczuk bez sadzy. Spróbuj może lekko zetrzeć i jeśli głębiej jest czarno to problem z głowy
stefan2810 Napisano 6 Stycznia 2014 Napisano 6 Stycznia 2014 Eeeeee to chyba jakaś wada fabryczna. Drobnostka, mieszanka pewnie źle wymieszana czy coś. Powinna zniknąć po lekkim zdarciu. A opona u Ciebie to jak nówka, ja wymieniam jak mam już Slick'a
Yoschi Napisano 6 Stycznia 2014 Napisano 6 Stycznia 2014 Zjechałem takiego rapid roba do zera i nic takiego nie było;p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.