omen Napisano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 witam. ostanio podjolem decyzje o zmianie tylnej przerzutki mam na ten cel okolo 50 zl. Sam zastanawiam sie nad Shimano Altus http://www.allegro.pl/item107495969_shiman...na_zobacz_.html i nad acerą http://www.allegro.pl/item105813257_super_...ie_czarna_.html posiadam manetki ST-EF 7S. wolnobieg shimano MF-TZ37. Niewiem co wybrac, pomozcie podjac decyzje i powiedzcie czym one sie roznia?? Lub podajcie cos w tej okolicy cenowej... dzieki wielkie z gory;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Witaj! miedzy tymi dwoma radze wybrac acere sam mam i nie narzekam. Przejechalem nia juz 4tys km i chodzi dobrze Z pewnoscia jest wytrzymalsza niz altus. A moze jakbys dolozyl ok 25-30zl to masz Alivio '05 lub deore '05. Tylko nie kupuj nowego alivio'06 ,bo to gowienko... Tylko nie wiem dokladnie czy deore i alivio ustawisz na 7 przelozen,ale wydaje mi sie ,ze nie powinno byc problemu. Wiem ,ze acera na 7 smiga normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Acera to troszke wyższy model od altusa. Także z tych 2 to acerke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Z pewnoscia jest wytrzymalsza niz altus. A moze jakbys dolozyl ok 25-30zl to masz Alivio '05 lub deore '05. Dlaczego ma byc wytrzymalsza niz altus ? Tak w ogole to przy tak gownianych manetkach jakie autor tematu ma nie bedzie roznicy czy kupi altusa czy acere, bo to bedzie chodzic tak samo. Tylko nie wiem dokladnie czy deore i alivio ustawisz na 7 przelozen,ale wydaje mi sie ,ze nie powinno byc problemu. Na mniejsza ilosc przelozen zawsze mozna ustawic przerzutke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 1 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 ok dzieki chlopaki tez bylem za acera wiec tylko pomogliscie w wyborze;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 1 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Bez różnicy bo to to samo, tak samo działa, tylko trochę inaczej wygląda. Dlatego też brałbym tańszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Praktycznie ta sama klasa . na pewno do extremalnych zastosowan sie nie nadaja Altus tanszy a wcale nie gorszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Praktycznie ta sama klasa . na pewno do extremalnych zastosowan sie nie nadaja Altus tanszy a wcale nie gorszy W sklepie, w którym się ostatnio zaopatrywałem Altus był po 51 zł, a Acera 53 zł to wiadomo, że lepiej Acera sam sprzedawca tak twierdzi i sądzi że Acera płynniej chodzi. Była też ciekawa cena Deore 05 89 zł w cenie Alivio 06. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 na allegro acery sa po 35 zł :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 51 zł ? Ja za tyle kupilem Alivio '05 na allegro - nową Na Allegro zaa Acere płacisz duzo mniej;) http://www.allegro.pl/item105807381_przerz...nowa_od_ss.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Wiadomo na allegro taniej ja podaje ceny sklepowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 No to ja dodam coś od siebie: Jak na allegro to Alivio a jak w normalnym sklepie to Acerkę.... Ogólnie między altusem a acerą nie ma wielkiej różnicy cenowej więc logiczne jest że im lepsze(wyższa klasa) tym lepiej... czy jakoś tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.