Skocz do zawartości

[przerzutka tył]

omen

Rekomendowane odpowiedzi

witam. ostanio podjolem decyzje o zmianie tylnej przerzutki mam na ten cel okolo 50 zl. Sam zastanawiam sie nad Shimano Altus http://www.allegro.pl/item107495969_shiman...na_zobacz_.html

i nad acerą

http://www.allegro.pl/item105813257_super_...ie_czarna_.html

posiadam manetki ST-EF 7S. wolnobieg shimano MF-TZ37. Niewiem co wybrac, pomozcie podjac decyzje i powiedzcie czym one sie roznia?? Lub podajcie cos w tej okolicy cenowej... dzieki wielkie z gory;]

Witaj! miedzy tymi dwoma radze wybrac acere sam mam i nie narzekam. Przejechalem nia juz 4tys km i chodzi dobrze :P Z pewnoscia jest wytrzymalsza niz altus. A moze jakbys dolozyl ok 25-30zl to masz Alivio '05 lub deore '05. Tylko nie kupuj nowego alivio'06 ,bo to gowienko...

Tylko nie wiem dokladnie czy deore i alivio ustawisz na 7 przelozen,ale wydaje mi sie ,ze nie powinno byc problemu. Wiem ,ze acera na 7 smiga normalnie

Z pewnoscia jest wytrzymalsza niz altus. A moze jakbys dolozyl ok 25-30zl to masz Alivio '05 lub deore '05.

Dlaczego ma byc wytrzymalsza niz altus ? Tak w ogole to przy tak gownianych manetkach jakie autor tematu ma nie bedzie roznicy czy kupi altusa czy acere, bo to bedzie chodzic tak samo.

Tylko nie wiem dokladnie czy deore i alivio ustawisz na 7 przelozen,ale wydaje mi sie ,ze nie powinno byc problemu.

Na mniejsza ilosc przelozen zawsze mozna ustawic przerzutke.

Praktycznie ta sama klasa . na pewno do extremalnych zastosowan sie nie nadaja :( Altus tanszy a wcale nie gorszy :D

W sklepie, w którym się ostatnio zaopatrywałem Altus był po 51 zł, a Acera 53 zł to wiadomo, że lepiej Acera sam sprzedawca tak twierdzi i sądzi że Acera płynniej chodzi.

Była też ciekawa cena Deore 05 89 zł w cenie Alivio 06.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...