Skocz do zawartości

[Rower] Do 2 tyś do dojazdów do pracy 100 km dzienie...

grekuu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam potrzebuje rower na dojazdy do pracy jakieś 100 kilometrów dzienie znajdzie się jakiś fajny i wygodny rowerek w takiej cenie żebym się nie zajechał 

mam wzrostu 165 :)

Napisano

Moim zdaniem bardzo zły pomysł. Przed pracą jeszcze się da, ale po pracy już ciężko. Do 50km "za jednym przysiadem" nie jest potrzebna szczególnie dobra kondycja (można ją dość szybko zbudować), szczególnie jeżeli trasę będzie się pokonywać z jakąś rozsądną średnią. Dużo większym problemem jest obciążenie organizmu. Mowa tu o 100km dzień w dzień - ja po prostu tego nie widzę. Na coś takiego może sobie pozwolić ktoś, kto trenuje zawodowo. Trening 100-150 km dziennie, a potem regeneracja i odpoczynek a nie praca zawodowa przez 8 godzin. Dojeżdżam do pracy w jedną stronę 25km lub 13km w wersji jesienno-zimowej. Czasami jest ciężko, szczególnie jesienią i zimą. Taki plan nie wypali, gdyż pokona nie brak kondycji, tylko zmęczenie materiału.

Rower elektryczny się nie sprawdzi, gdyż w tym budżecie będzie trudno znaleźć cokolwiek, co będzie mieć skuteczny zasięg w okolicy 50 km. Jedyna opcja to rower crossowy ze stosownym osprzętem lub trekingowy.

Napisano

Ja dojeżdzam rowerem ok 17 km w jedną stronę dziennie i uważam, że to dużo a jeszcze do tego praca i potem powrót. 6 dni w tygodniu od 1.5 roku.

Wysłane Pocztą Polską :)

Napisano

to będzie rower do pracy :) mam taką robote ( rozwożenie papierów ulotek itp po instytucjach )  teraz napażam na nogach po 20/25 kilometrów w 7 godzin chciałem  samochód kupić ale puki co nie mam ochoty wydawać keszu na benzyne  :) tak więc potrzebny mi jakiś rower 

kiedyś jeżdziłem na starym góralu  rumaku po 60 kilometrów i wydymałem się odpowiednio tak więc licze że na nowszym 60 kilometrów to będzie spacerek ;)

Napisano

Panietaj żeby to nie był markowy i ładny rowerek. Lepiej kup jakiegoś używanego do 800 max pomaluj ramę na jednolity szary kolor tak żeby wyglądał jak najmniej atrakcyjnie. Doprowadź go technicznie do perfekcji i będzie idealny.

Wiadomo, że amatorów cudzej własności nie brakuje.

Napisano

@@grekuu, Szkoda przeznaczać 2000 PLN na coś, co z bardzo wysokim prawdopodobieństwem może zostać "zajumane". Osobiście nie kupowałbym nic "z półki", tylko kupił na allegro jakąś starą ramę, najlepiej stalową z widocznymi śladami użytkowania i na tym złożył coś, na czym da się poruszać. Skoro oczekujesz wygody, to unikaj ram sportowych (mtb, cross), bo podejrzewam, że problemy ze starym góralem wynikają właśnie z geometrii a nie tego że jest stary/kiepski. Szukaj rowerów/ram trekingowych lub miejskich, ewentualnie rowerów crossowych z regulowanym mostkiem.

Napisano

ok Wiem że to ma być Kross :) tylko jaki ? zawsze podobały mi  się meridy / i kelissy :D xD

zajumane to raczej nie zostanie bo zostawiła bym centralnie przy drzwiach szkoły czy to przedszkola ...

Napisano

zajumane to raczej nie zostanie bo zostawiła bym centralnie przy drzwiach szkoły czy to przedszkola ...

Miejsce nigdy nie ma znaczenia zewsząd potrafią zakosić. A im ładniejszy tym szansa bardziej rośnie. Poza tym ma służyć chyba do pracy a nie do lansowania. Widziałeś kiedyś kuriera na wypasionym rowerze ?.

Ja kupiłem używanego gianta bouldera 5 letniego za 400 zł. Dołożyłem 300 i mam super rowerek.

Napisano

im więcej oglądam te rowery  tym większy mętlik mam :)) oczywiście że ma być do pracy ale wygode to jakąś tam musi mieć ;)

np taka Merida pewnie coś w niej nie tak jest :)

http://www.rowerymerida.pl/produkt417/crossway-100-d-rower-merida.html

http://www.rowerymerida.pl/produkt559/crossway-300-d-rower-merida.html

http://www.rowerymerida.pl/produkt66/crossway-40-d-rower-merida.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...