grekuu Napisano 3 Stycznia 2014 Napisano 3 Stycznia 2014 Witam potrzebuje rower na dojazdy do pracy jakieś 100 kilometrów dzienie znajdzie się jakiś fajny i wygodny rowerek w takiej cenie żebym się nie zajechał mam wzrostu 165
Artwro Napisano 3 Stycznia 2014 Napisano 3 Stycznia 2014 Przed pracą i po chcesz robić 5 dych?to tylko elektryczny.Ale podejrzewam że chodzi o 10 km...
jasinski21444 Napisano 3 Stycznia 2014 Napisano 3 Stycznia 2014 Znaczy da się tylko że jak nie masz kondycji to na każdym rowerze będziesz "zajechany"
mklos1 Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 Moim zdaniem bardzo zły pomysł. Przed pracą jeszcze się da, ale po pracy już ciężko. Do 50km "za jednym przysiadem" nie jest potrzebna szczególnie dobra kondycja (można ją dość szybko zbudować), szczególnie jeżeli trasę będzie się pokonywać z jakąś rozsądną średnią. Dużo większym problemem jest obciążenie organizmu. Mowa tu o 100km dzień w dzień - ja po prostu tego nie widzę. Na coś takiego może sobie pozwolić ktoś, kto trenuje zawodowo. Trening 100-150 km dziennie, a potem regeneracja i odpoczynek a nie praca zawodowa przez 8 godzin. Dojeżdżam do pracy w jedną stronę 25km lub 13km w wersji jesienno-zimowej. Czasami jest ciężko, szczególnie jesienią i zimą. Taki plan nie wypali, gdyż pokona nie brak kondycji, tylko zmęczenie materiału. Rower elektryczny się nie sprawdzi, gdyż w tym budżecie będzie trudno znaleźć cokolwiek, co będzie mieć skuteczny zasięg w okolicy 50 km. Jedyna opcja to rower crossowy ze stosownym osprzętem lub trekingowy.
modoc Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 Ja dojeżdzam rowerem ok 17 km w jedną stronę dziennie i uważam, że to dużo a jeszcze do tego praca i potem powrót. 6 dni w tygodniu od 1.5 roku. Wysłane Pocztą Polską
grekuu Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Napisano 4 Stycznia 2014 to będzie rower do pracy mam taką robote ( rozwożenie papierów ulotek itp po instytucjach ) teraz napażam na nogach po 20/25 kilometrów w 7 godzin chciałem samochód kupić ale puki co nie mam ochoty wydawać keszu na benzyne tak więc potrzebny mi jakiś rower kiedyś jeżdziłem na starym góralu rumaku po 60 kilometrów i wydymałem się odpowiednio tak więc licze że na nowszym 60 kilometrów to będzie spacerek
Artwro Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 Aaaa,to zupełnie co innego.Rower na dojazdy a praca na rowerze.To teraz na pewno forumowi spece coś polecą.
modoc Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 Panietaj żeby to nie był markowy i ładny rowerek. Lepiej kup jakiegoś używanego do 800 max pomaluj ramę na jednolity szary kolor tak żeby wyglądał jak najmniej atrakcyjnie. Doprowadź go technicznie do perfekcji i będzie idealny. Wiadomo, że amatorów cudzej własności nie brakuje. Wysłane Pocztą Polską
mklos1 Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 @@grekuu, Szkoda przeznaczać 2000 PLN na coś, co z bardzo wysokim prawdopodobieństwem może zostać "zajumane". Osobiście nie kupowałbym nic "z półki", tylko kupił na allegro jakąś starą ramę, najlepiej stalową z widocznymi śladami użytkowania i na tym złożył coś, na czym da się poruszać. Skoro oczekujesz wygody, to unikaj ram sportowych (mtb, cross), bo podejrzewam, że problemy ze starym góralem wynikają właśnie z geometrii a nie tego że jest stary/kiepski. Szukaj rowerów/ram trekingowych lub miejskich, ewentualnie rowerów crossowych z regulowanym mostkiem.
grekuu Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Napisano 4 Stycznia 2014 ok Wiem że to ma być Kross tylko jaki ? zawsze podobały mi się meridy / i kelissy xD zajumane to raczej nie zostanie bo zostawiła bym centralnie przy drzwiach szkoły czy to przedszkola ...
mklos1 Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 Kross czy cross? Jedno to marka (przez K) drugie typ roweru. Meridy są stosunkowo drogie, a w Twoim przypadku nie ma sensu kupować nic droższego niż to: http://allegro.pl/listing/listing.php?string=kands+maestro&search_scope=category-125055
modoc Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 zajumane to raczej nie zostanie bo zostawiła bym centralnie przy drzwiach szkoły czy to przedszkola ... Miejsce nigdy nie ma znaczenia zewsząd potrafią zakosić. A im ładniejszy tym szansa bardziej rośnie. Poza tym ma służyć chyba do pracy a nie do lansowania. Widziałeś kiedyś kuriera na wypasionym rowerze ?.Ja kupiłem używanego gianta bouldera 5 letniego za 400 zł. Dołożyłem 300 i mam super rowerek. Wysłane Pocztą Polską
mklos1 Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 Większość kurierów, których widuję, korzysta z singli.
grekuu Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Napisano 4 Stycznia 2014 im więcej oglądam te rowery tym większy mętlik mam ) oczywiście że ma być do pracy ale wygode to jakąś tam musi mieć np taka Merida pewnie coś w niej nie tak jest http://www.rowerymerida.pl/produkt417/crossway-100-d-rower-merida.html http://www.rowerymerida.pl/produkt559/crossway-300-d-rower-merida.html http://www.rowerymerida.pl/produkt66/crossway-40-d-rower-merida.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.