Hogg Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Mam okazję kupić Fox'a Float 100 RL 29" wersja evolution 2012 o zwężanej (taperowanej) rurze z rozbiórki po Treku Superfly. I teraz pytanie: czy "podejdzie" pod mojego Treka Mambę? Tzn po czym poznać, że główka rama jest zwężana? Wystarczy ocena "na oko" - bo wydaje mi się, że jest taka sama u dołu jak i u góry. Czy gdyby tak było, czy jest możliwość zastosowania amorka z taperowaną rurą np. poprzez zmianę sterów (???) etc? Fot. nie moje, ale tak to wygląda. Edytowane 3 Stycznia 2014 przez Hogg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jechan Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Niestety, nie podejdzie, masz normalne 1 i 1/8" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Ważna jest również długość rury sterowej. I czasami się da, przy sterach półzintegrowanych można taki myk wykonać http://emtb.pl/forumo/showthread.php?tid=8971 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 3 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Trochę lipton w takim razie, jakoś nie jestem zwolennikiem kombinacji. A czymś różnią się widelce zwykłe od taperowanych? Technicznie, wizualnie (po montażu oczywiście, bo prze to widać po rurze offff korss ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper9 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 jak cos masz specialne stery do pol i zintegrowanych aby dalo sie załozyc trapered Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Kup takie stery http://www.rowerowyraj.pl/product_info.php?cPath=49&products_id=2144 i zamontuj . Dzięki temu zamontujesz widelec z rurą tapered w ramie bez tapered . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal127 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 A czymś różnią się widelce zwykłe od taperowanych? Technicznie, wizualnie (po montażu oczywiście, bo prze to widać po rurze offff korss ) Podobno główki tapered mają wyższą sztywność. Ja w swojej ramie mam główkę tapered i widelec ze zwykłą sterówką + bieżnia rozszerzająca na 1,5", jak dla mnie nie ma żadnej różnicy, ale na czymś trzeba kasę zrobić @jasinski21444 niby da się tym mykiem zamontować rurę tapered do zwykłej główki, ale potem wystaje pod główką 1,2cm miski tych sterów i to zmienia od razu kąty w ramie. Na miejscu autora nie bawił bym się w tapered tylko kupił widelec ze zwykłą sterówką 1 1/8". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 3 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Dzięki wszystkim. Generalnie to nie napinam się, bo w zasadzie czaję się na amortyzator Manitou Tower PRO 29" oś 9mm 100mm, ale ... no właśnie. Jakoś średnio z dostępnością: jak skok jest ok, to pod oś 15, jak oś 9, to znowu skok "tylko" 80mm. I bądź tu mądry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi