bpawelek Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Witam Mam starą szosę, z ktorą nie chcę się rozstawać. W niej jest klasyczny mostek. Chciałem zamontować widelec: http://allegro.pl/gi...3830241800.html wyglądający jak ten, tj kluczowe dla mnie jest to żeby patrząc z boku był jak najszerszy. Nie potrafię znaleźć czegoś takiego na stery 1". Ma ktoś jakiś pomysł? O wagę martwię się tylko tyle, żeby to nie ważyło więcej niż mój poprzedni stalowy widelec. Poza tym nie mam więcej życzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 http://www.alerower.pl/p288,stery-ahead-1-futura-s308.html Nie są szczególnie popularne, ale są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bpawelek Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Najbardziej mi zalezy na widelcu jak z linku ale zeby byl 1". Da sie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 może reduktor sterów sam mam starą szosę i zastanawiam się nad czymś takim http://allegro.pl/adapter-jd-308-do-a-head-pro-shop-pl-wroclaw-i3779181937.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Musisz miec widelec 1" i stery 1" a-head. Rura sterowa musi byc na tyle dluga by wyszla z glowki ramy na tyle by chwycic mostek. Ja mialem problem z dostaniem takiego widelca, bo mam wysoka glowke ramy. Ewentualnie szukaj widelca 1" klasyczny/gwintowany + stery klasyczne 1" + reduktor a-head. Tu bedzie problem ze znalezieniem szerokiego widelca. Najlepiej wyminic rame na 1/1-8, bo tu masz dostepne widelce od wyboru do koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Mostek z redukcją na 1". Widziałem też na allegro same redukcje po około 15 PLN. http://allegro.pl/nowy-mostek-pro-lt-25-4-x-110mm-1-1-8-1-i3819801918.html Niestety mostki ahead na 1" nie są zbyt popularne, podobnie jak stery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 ja mam 1" ahead w ostrym kole.Miałem sterówkę do wymiany, więc oddałem do Gromady i poprosiłem o wstawienie rury bez gwintu. Kupiłem najtańsze stery ahead (te futury wrzucone wyżej też są spoko) i mostek. Można coś znaleźć spokojnie na 1", można też używać tej tulei redukcyjnej.Widelce z oryginalną rurą 1" ahead też czasem pojawiają się na allegro (niedawno jeszcze wisiał Colnago, ważący <400g, za ok. 400zł, ale bywają też tańsze). Nie wiem też, jak długą masz główkę ramy, ale jeśli nie za długą, możesz poszukać widelca dłuuugą sterówką z gwintem i skrócić o tyle, żeby się tego gwintu pozbyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bpawelek Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 zalezy mi na widelcu, który wygląda jak ten z aukcji. Nie na jakimkolwiek widelcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Wlasciwie to jakie masz pytanie? Jesli liczysz na linki do sklepow z takimi widelcami to sie przeliczysz. Moim zdaniem widelce 1" ahead to rarytas, a tym bardziej konkretny ksztalt. Trzeba pilnowac allegro, albo odwiedzic jakies serwisy zawalone szpejem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 a ten widelec to na jakie stery jest? Jak koleś pisze, że 26 ma sterowa, to 1 1/8 to na bank nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek56 Napisano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Tak jak koledzy piszą,ciężko Ci będzie znależć widelec 1'' z wystarczająco długą rurą sterową na stery a-head,i to jeszcze w kształcie widełek jak na linku który podsunąłeś.Ja miesiącami szukałałem widelca 1cal do swojego crossa z długą rurą sterową ,bo chciałem przejść na a-head 1cal ,a że nie chciałem ściągać wideł z drugiego końca świata musiałem się napić sporo z dobrym tokarzem który wytoczył mi łącznik i kawałek rury 1'' z innego widelca ,tak żeby to precyzyjnie można było pospawać ,a po spawie obrobić na maszynie żeby wszystkie elementy sterów przeszły .Udało się ,ale zachodu było sporo.Życzę powodzenia w poszukiwaniach,pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.