KondiKona Napisano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Witam, Moje mechaniczne hamulce tarczowe Shimano M465 (przejechane max 300 km) ... po kolejnej wyprawie rowerowej (Baskid Śląski) nie działają tak jak powinny (szczególnie tył), znowu czeka mnie wymiana linek i pancerzy ... i tak za każdym razem jak wracam z gór ;-( Mam już tego delikatnie dość ... jakie macie pomysł, czy jest jakiś magiczny sposób aby uzdrowić je raz na zawsze ? Jeżeli nie to co proponujecie ? Ja osobiście zastanawiam się nad: 1. Avid Juicy 5 2. Avid BB7 3. Shimano Deore LX ... cena jest zachęcająca - ok 650 pln za komplet PS. We wcześniejszych postach nie wiedziałem pojedynku pomiędzy tymi 3 propozycjami - stąd nowy post. Dzięki za rade Kondi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Wiec ja moze sie wypowiem. Ja najchtniej wzią bym Jucy5 bo to hydraulik wsumie. LX też dobra propozycja. Sam mam Deore 535 na przodzie i za nic bym nie zamienił na Hayesy HFX-9. Jezdziłem Hayesy nie mają tej modulacji co Shimano. A BB5 bym sobie odpuscił bo to mechanik..... ale dobry mechanik..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 ale dobry mechanik..... . .. nie jest zły . Ja bym brał Hayes HFX-9. . . polecam . :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Juicy z wymienionych wyżej będzie najlepsza. Choć zastanów się czy jest sens wydawania 800-900zł za komplet jak można kupić 525/535 za 600zł komplet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 A BB5 bym sobie odpuscił bo to mechanik..... ale dobry mechanik..... Czaja188 wez Ty mi powiedz czy ktos wogole tu wspomnial o bb5 Ja bym bral albo Avid Juicy 5 albo zastanawial sie na twoim miejscu nad hydraulicznymi deorkami 525/535/555 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KondiKona Napisano 4 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Dzieki za cene uwagi. Juicy z wymienionych wyżej będzie najlepsza. Choć zastanów się czy jest sens wydawania 800-900zł za komplet jak można kupić 525/535 za 600zł komplet. W tej chwili rozważam tylko nad tymi 2 opcjami. Albo kupic Avidy 5 za 800 pln czy 535 za 600 pln ? róznica w sumie 200 pln ... ale czy warto ? ... oto jest pytanie :025: a teraz dodatkowe pytanie ... czy mogę zostawić stare tarcze z M465 ? wtedy zakup byłby tańszy ... czy nie cudować i kupić komplet ? Dzięki Kondi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Czaja188 wez Ty mi powiedz czy ktos wogole tu wspomnial o bb5 Dobra sory... zagapiłem się Ja bym wziął jakiegoś Deore. Ja proponuje 535 lub ewentualnie 525. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KondiKona Napisano 4 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 hmmm nie wiem czemu ale jakoś mam pewne obawy przed 535 i chyba skuszę się na Avidy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Ja nie odradzam Avid'ow ale wole 535. Nie wiem czy jest sens przepłacać 200-300zl po to by mieć napis "avid". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easyrider Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 a teraz dodatkowe pytanie ... czy mogę zostawić stare tarcze z M465 ? wtedy zakup byłby tańszy ...Możesz zostawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KondiKona Napisano 5 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 ... No to chyba się skuszę na 535 - bez tarcz - pozostawie obecne z mechanika - jednak wersja ekonomiczna ;-) ... Zakup dokonany. Stałem się posiadaczem LX'ów i zostawiłem swoje tarcze. Mam nadzieję, że dobrze zrobiłem i faktycznie wersja ekonomiczna była lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Moim zdaniem zdupiles sprawe. Mogles zamiast LX'ow kupic 535!! Praktycznie LX niczym sie nie rozni od 535 a jest tańszy. Ale to twoj wybór.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KondiKona Napisano 6 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Moim zdaniem zdupiles sprawe. Mogles zamiast LX'ow kupic 535!! Praktycznie LX niczym sie nie rozni od 535 a jest tańszy. Ale to twoj wybór.... oj oj ... ostro pojechałeś :twisted: ... LX miałem w cenie 535 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Calusi komplet:034:? Gdzie kupiłeś takowe LX'y w cenie 535? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaxupoto Napisano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 jak masz kase to bierz Avida juicy 5, ale tylko na gwarancji. znajomy z serwisu mówił, że zdarzaja sie wadliwe egzemplarze i na gwarancji to naprawiają, gorzej bez. sam bede je kupował po wakacjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.