Skocz do zawartości

[Mechaniczne hamulce tarczowe] Shimano M465 ...

KondiKona

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moje mechaniczne hamulce tarczowe Shimano M465 (przejechane max 300 km) ... po kolejnej wyprawie rowerowej (Baskid Śląski) nie działają tak jak powinny (szczególnie tył), znowu czeka mnie wymiana linek i pancerzy ... i tak za każdym razem jak wracam z gór ;-(

Mam już tego delikatnie dość ... jakie macie pomysł, czy jest jakiś magiczny sposób aby uzdrowić je raz na zawsze ?

Jeżeli nie to co proponujecie ? Ja osobiście zastanawiam się nad:

1. Avid Juicy 5

2. Avid BB7

3. Shimano Deore LX ... cena jest zachęcająca - ok 650 pln za komplet

PS.

We wcześniejszych postach nie wiedziałem pojedynku pomiędzy tymi 3 propozycjami - stąd nowy post.

Dzięki za rade

Kondi

Wiec ja moze sie wypowiem. Ja najchtniej wzią bym Jucy5 bo to hydraulik wsumie. LX też dobra propozycja. Sam mam Deore 535 na przodzie i za nic bym nie zamienił na Hayesy HFX-9. Jezdziłem Hayesy nie mają tej modulacji co Shimano. A BB5 bym sobie odpuscił bo to mechanik..... ale dobry mechanik.....

A BB5 bym sobie odpuscił bo to mechanik..... ale dobry mechanik.....

Czaja188 wez Ty mi powiedz czy ktos wogole tu wspomnial o bb5 :)

Ja bym bral albo Avid Juicy 5 albo zastanawial sie na twoim miejscu nad hydraulicznymi deorkami 525/535/555

Dzieki za cene uwagi.

Juicy z wymienionych wyżej będzie najlepsza. Choć zastanów się czy jest sens wydawania 800-900zł za komplet jak można kupić 525/535 za 600zł komplet.

W tej chwili rozważam tylko nad tymi 2 opcjami. Albo kupic Avidy 5 za 800 pln czy 535 za 600 pln ? róznica w sumie 200 pln ... ale czy warto ? ... oto jest pytanie :025:

a teraz dodatkowe pytanie ... czy mogę zostawić stare tarcze z M465 ? wtedy zakup byłby tańszy ... czy nie cudować i kupić komplet ?

Dzięki

Kondi

... No to chyba się skuszę na 535 - bez tarcz - pozostawie obecne z mechanika - jednak wersja ekonomiczna ;-)

... Zakup dokonany. Stałem się posiadaczem LX'ów i zostawiłem swoje tarcze. Mam nadzieję, że dobrze zrobiłem i faktycznie wersja ekonomiczna była lepsza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...